Etappe 3 UAE Tour | Pogacar had het erg warm, Gaudu gaat kat en muis spelen Algemeen nieuws

Etappe 3 UAE Tour | Pogacar had het erg warm, Gaudu gaat kat en muis spelen

Door Gerrit van Loon 25 februari 2020 | 19:04


Met een verschil van liefst 1.03 minuten op de nummer twee heeft Adam Yates (Mitchelton Scott) de bergrit in de UAE Tour met aankomst op de Jebel Hafeet gewonnen. Na tien kilometer klimmen op het einde wist hij Tadej Pogacar en Alexey Lutsenko er gemakkelijk op te leggen. Hieronder verzamelt Indeleiderstrui reacties.

We hebben losse reacties van:
- Adam Yates
- Wilco Kelderman
- Wout Poels

Pogacar: ‘Met deze temperaturen op zo’n klim, een goede rit’

Tadej Pogacar moest aan de bak in zijn eerste echte test op beklimmingen in de UAE Tour. Hij eindigde op de opwaartse finish naar Jebel Hafeet als tweede. ‘Het was vandaag extreem warm, dus voor mij op zo'n klim in die temperaturen was het echt een goede rit. Ik ben blij. Er zijn nog drie etappes met nog een grote bergetappe ertussen en kans op zijwind morgen, dus het is nog niet voorbij. We hebben een sterk team hier. We zullen zeker iets proberen’, aldus Pogacar op de website van zijn team UAE Team Emirates.

Lutsenko: ‘Ploeggenoten deden fantastisch werk voor mij’

Alexey Lutsenko kwam 27 seconden na Pogacar binnen als nummer drie. Op de website  van zijn team Astana laat hij het volgende weten: ‘Ik heb mijn best gedaan op deze klim. Geen spijt van de manier waarop ik deze etappe reed. Ik wil mijn teamgenoten vandaag bedanken voor de geweldige steun. Ze hebben fantastisch werk voor me gedaan. De laatste klim was een zware en in super hete weersomstandigheden zoals vandaag was het nog moeilijker. Over het algemeen ben ik blij met mijn prestaties op deze klim en ik kijk uit naar de volgende etappe van deze race.’

Gaudu: ‘Donderdag gaan we kat-muis-spelletje spelen’

David Gaudu (foto) eindigde als vierde met dezelfde tijd als Rafal Majka en Lutsenko. Hij kijkt al weer vooruit. ‘Er is nog een nieuwe aankomst op de top van Jebel Hafeet op donderdag. De race is nog niet voorbij. We denken dat het donderdag anders gaat verlopen. Ik denk niet dat er dezelfde aanvallen zullen zijn. We gaan dan meer kat en muis spelen. Het gaat lekker in mijn team Groupama-FDJ.'

Majka: ‘We gaan alles doen om podium te rijden’

Rafal Majka testte zich op Pancake Day van zijn team BORA-hansgrohe en reed zich naar de vijfde stek toe. ‘De eerste echte test voor mij dit seizoen. Ik denk dat ik een zeer sterke race heb gereden. Vooral in het bovenste deel van de laatste klim voelde ik mij goed en kon ik zelfs de groep aanvallen waarin ik reed. Ik wil het team bedanken voor hun steun. De tijdsverschillen zijn nog steeds erg klein en we zullen nu alles doen wat we kunnen om het podium te bereiken’, luidt de verklaring van Majka op de website van zijn ploeg. (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws