'Van der Poel na afzeggen Omloop nog altijd favoriet in twee klassiekers' Algemeen nieuws

'Van der Poel na afzeggen Omloop nog altijd favoriet in twee klassiekers'

Door Jannick van der Hooft 28 februari 2020 | 11:00


Mathieu van der Poel is dé topfavoriet voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Althans, als we de bookmakers mogen geloven. In de Leiderstrui wierp een blik op de goksites om te zien wat zij verwachten van het klassiekerseizoen.

Nog altijd kans op Nederlands succes openingsweekend

Waar Van der Poel in eerste instantie ook nog eens voor de Omloop Het Nieuwsblad de te kloppen man was volgens de bookies, moet hij eer na zijn afzeggen aan een Belg laten. Greg Van Avermaet zou nu de beste papieren hebben met een quotering van 5.00 op Unibet. Matteo Trentin en Wout van Aert volgen op gepaste afstand. Bij een winst van deze coureurs valt acht keer je inzet terug te winnen.

Toch mogen Nederlandse wielerfans stiekem nog een beetje hoop hebben op een andere landgenoot. Het gaat daarbij dan om Kuurne-Brussel-Kuurne, waar Fabio Jakobsen zijn goede sprintbenen opnieuw mag tonen. Voor een zege van hem kun je vijf keer je inleg terugkrijgen. Alexander Kristoff ziet men ook ver komen, terwijl Trentin opnieuw bij de drie grootste kanshebbers gerekend wordt.

Ziekte Van der Poel geen gevolgen voor favorietenstatus

De ziekte van Van der Poel lijkt momenteel weinig andere gevolgen te hebben voor zijn status bij de bookmakers. In zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix krijg je voor hem 'slechts' drie en vier keer je inzet: het laagst van alle deelnemers. In Milaan-Sanremo is er echter één coureur waar je nog minder voor krijg dan voor Van der Poel. Men verwacht dat Peter Sagan wel eens af zou kunnen rekenen met zijn Italiaanse trauma, want voor hem krijg je 5.5 keer je quotering.

Sagan doet het sowieso goed bij de bookmakers. Hij volgt ook Van der Poel op de tweede plek bij Vlaanderens Mooiste en De Hel van het Noorden. Een opvallende nummer drie bij die eerste wedstrijd is Julian Alaphilippe. Hij wordt direct in staat geacht om te presteren bij zijn debuut in die wedstrijd. In Roubaix wordt Van Aert nog een goede kans toegedicht.

Degene die Parijs-Roubaix vorig jaar won, Philippe Gilbert, heeft één belangrijk doel dit jaar. De Belg wil voor zijn nieuwe ploeg Lotto Soudal Milaan-Sanremo winnen, zodat hij alle vijf de monumenten te pakken heeft. Gok je dat hij dit jaar wint, kun je 21 keer je inzet terugwinnen. Nu is natuurlijk nog de vraag of de wedstrijd dit jaar verreden gaat worden, dus valt er ook te gokken op de vraag of hij La Primavera ooit nog op zijn naam schrijft. Mocht dat gebeuren, valt je inzet maal elf terug te winnen. (Foto: Proshots, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws