Lefevere hekelt budget-uitspraak Zeeman: ‘Hou die man weg van de financiën’ Algemeen nieuws

Lefevere hekelt budget-uitspraak Zeeman: ‘Hou die man weg van de financiën’

Door Wilbert van der Velde 29 februari 2020 | 11:20


Nu Remco Evenepoel San Juan en de Ronde van de Algarve heeft gewonnen, rijst de vraag of Deceuninck-Quick-Step zich moet gaan versterken met meer klimmers, zodat de jonge Belg genoeg ondersteuning heeft in de grote rondes. Ploegbaas Patrick Lefevere wil daar echter niet zoveel van weten. ‘Alleen met twintig procent meer budget’, is hij stellig in zijn column bij Het Nieuwsblad.

Met twintig procent meer budget verwijst hij naar het verschil in financiën met klassementsploegen als Jumbo-Visma en Team INEOS. Zo vertelt hij dat Michal Kwiatkowski bij INEOS vijf keer meer verdient dan in zijn tijd bij Quick-Step. Bij Laurens De Plus is dat met twee keer zoveel wat minder. Lefevere heeft het dan ook niet zo op Merijn Zeeman, die vorig jaar aangaf dat Jumbo één van de laagste budgetten had. ‘Roglic, Dumoulin, Kruijswijk, van Aert, Groenewegen, Gesink… Ze zijn zelfs nog een diëtist bij ons komen weghalen. Zeeman is sportief manager en dat zou ik zo houden. Hou die man zo ver mogelijk weg van de financiën.’

Lefevere vindt het verder veel te voorbarig om al te denken aan een sterke klimtrein rond Evenepoel. De piepjonge Vlaming moet eerst maar eens laten zien met de allerbesten bergop mee te kunnen. ‘Hij heeft bergop nog niet getoond wat Egan Bernal en Tadej Pogacar wel al getoond hebben. In de Giro kan hij de volgende stap zetten, maar eerlijk: ik verwacht niet dat hij drie weken lang gaat meedoen voor het roze.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws