'Coronavirus UAE Tour gooit mogelijk programma's Pogacar en co in de soep' Algemeen nieuws

'Coronavirus UAE Tour gooit mogelijk programma's Pogacar en co in de soep'

Door Bram van der Ploeg 04 maart 2020 | 11:02


De vier ploegen die momenteel nog in de UAE zitten na de UAE Tour, moeten de programma's van hun getroffen renners naar alle waarschijnlijkheid flink omgooien. Via Cofidis is bekend gemaakt dat de renners in ieder geval tot 14 maart in quarantaine moeten blijven.

Dat geldt naast Cofidis normaal gesproken ook voor de renners en stafleden van UAE Team Emirates, Groupama-FDJ en Gazprom-Rusvelo. Op de wielerkalender staan voor 14 maart enkele belangrijke wedstrijden op de rol, met onder meer de Strade Bianche, Parijs-Nice en de Tirreno-Adriatico. De eerstvolgende grote afspraak na 14 maart is op papier Milaan-Sanremo, dat op 21 maart gepland staat.

Als deze wedstrijden ondanks het coronavirus doorgaan, hebben enkele grote namen een bittere pil te slikken. Zo zou Tadej Pogacar van UAE Team Emirates starten in Parijs-Nice en stonden zijn ploegmaats Fernando Gaviria en Davide Formolo gepland voor de Tirreno. Arnaud Démare zou namens Groupama de Tirreno rijden. 

Herrada: 'Vele maanden werk in de prullenbak'

Groupama-FDJ, UAE Team Emirates en Gazprom-Rusvelo hebben nog niet bevestigd dat ook zij nog twee weken in quarantaine moeten blijven. Namens Cofidis heeft kopman Jesus Herrada wel teleurgesteld gereageerd op het nieuws. Bij het Spaanse Sport legt hij uit: 'Vele maanden werk kan in de prullenbak en erger nog: we worden beroofd van onze vrijheid. (foto: Sirotti, 2019) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws