[Update] Ronde van Catalonië toch afgelast door Catalaanse autoriteiten Algemeen nieuws

[Update] Ronde van Catalonië toch afgelast door Catalaanse autoriteiten

Door Bram van der Ploeg 12 maart 2020 | 15:33


(11 maart 2020) De internationale sportwereld blijft last houden van het coronavirus. Dit keer werpt het virus een onzekerheidssluier over de Ronde van Catalonië. De Spaanse overheid heeft namelijk extra maatregelen getroffen om de verspreiding van corona tegen te gaan.

Journalist Edwin Winkels meldt dinsdagavond via Twitter dat de maatregelen inhouden dat sportwedstrijden achter gesloten deuren plaatsvinden. Dit zou duren tot 5 april, waardoor dus ook de Ronde van Catalonië getroffen zou worden. De wedstrijd staat momenteel gepland tussen 23 en 29 maart.

Wat de exacte gevolgen voor de Spaanse rittenkoers zijn, is nog niet bekendgemaakt. De organisatie van de WorldTour-wedstrijd heeft zich op dit moment namelijk nog niet uitgesproken over de verscherpte regelgeving omtrent het virus.

Portugese wielerbond tot 3 april 'op slot'
De Portugese wielerbond heeft naar aanleiding van coronavirus besloten om alle koersen in het land tot 3 april af te gelasten. Daarmee gaat er sowieso een streep door de Classica da Arrabida (1.2) en de Volta ao Alentejo (2.2). Ook in Kroatië is met de Istrian Spring Race een wedstrijd afgelast.

Update - 12 maart 2020 (15.21 uur): Spanje schrapt twee weken

De Ronde van Catalonië blijft voorlopig buiten schot in Spanje. De WorldTour-koers staat op 23 maart gepland, en de Spaanse overheid heeft donderdag laten weten dat er de komende twee weekeinden geen evenementen zullen plaatsvinden. 

Update II - 12 maart 2020 (16.27 uur): Ronde van Catalonië toch afgelast

De Ronde van Catalonië is toch afgelast, zo heeft de organisatie laten weten. De Catalaanse autoriteiten staan een dergelijk evenement niet toe. De ronde stond gepland vanaf 29 maart. Er zal worden gezocht naar een nieuwe datum. (Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws