Tijdlijn coronavirus Frankrijk: Tour steeds realistischer, amateurs mogen los Algemeen nieuws

Tijdlijn coronavirus Frankrijk: Tour steeds realistischer, amateurs mogen los

Door Bram van der Ploeg 19 juni 2020 | 10:07


Het coronavirus dooft langzaam maar zeker steeds verder uit in Europa, wielrenners kunnen weer buiten trainen en de hervatting van het wielerseizoen staat voor de deur. In deze tijdlijn houden we je op de hoogte over het nieuws uit Frankrijk.

Let op: de tijdlijn is logischerwijs chronologisch opgesteld, dus vind je de laatste update onderaan.

04-03: Ploegen passen plots massaal voor Parijs-Nice

Frankrijk leek de dans lang te ontlopen, maar begin maart moesten ook de koersen daar eraan geloven. Terwijl er in Italië massaal koersen werden geschrapt, maakten meerdere ploegen bekend dat ze ook niet in Parijs-Nice zouden komen rijden. In een aantal dagen tijd sloten in totaal zeven ploegen de rijen, uit vrees voor het coronavirus. 

Volgens de afwezige ploegen was het risico te groot om naar Frankrijk af te reizen. Bovendien was er volgens onder meer Jumbo-Visma geen duidelijk reglement, mocht het virus tijdens de koers toeslaan. Hoe lang moesten ploegen dan in quarantaine? Mochten ze naar huis? Waar werd er getest? Was er voldoende ruimte in ziekenhuizen? Vanuit de organisatie kwam geen reactie. 

05-03: Parijs-Nice laat extra renners toe

Als reactie op het afzeggen van meerdere ploegen voor Parijs-Nice, besloot de organisatie op donderdag vijf maart om extra ploegen renners toe te laten. Alle deelnemende ploegen mochten starten met acht in plaats van zeven renners. Bovendien werden enkele pro-continentalte ploegen toegelaten. Zij durfden het wel aan.

In het peloton bleven de meningen verdeeld. De meeste ploegen snapten het besluit om alle koersen in Italië af te zeggen, maar over het wel of niet doorgaan van Parijs-Nice bestond veel discussie. Enkele journalisten riepen op om alle koersen in maart af te gelasten, een renner zoals Thibaut Pinot vond dat juist onzin: 'Wat er op TV te zien is is volgens mij geen goed beeld van de werkelijkheid, dus wil ik niet vervallen in paranoia.'

07-03: Organisatie Parijs-Nice houdt rekening met staking

De organisatie van Parijs-Nice liet op zaterdag 7 maart, een dag voor de start van de rittenkoers, weten dat er gewoon gestart zou worden, maar dat de gezondheidsinstanties in nauw contact zouden blijven staan met de organisatie. Dat vertelde koersdirecteur François Lemarchand: 'Ik denk op dit moment dat we gewoon alle etappes gaan afwerken en we doen er alles aan tot Nice door te gaan, maar als we moeten stoppen, dan stoppen we.'

In Frankrijk namen de besmettingen van het coronavirus net als elders in Europa wel toe, maar van verregaande maatregelen was een dag voor de start nog geen sprake. In Italië werd heel het noorden alvast afgesloten, maar in Frankrijk stonden gewoon kleppers zoals Vincenzo Nibali, Pinot, Nairo Quintana en Pascal Ackermann aan de start.

09-03: Vrees voor interviews, start en finish afgesloten

Na twee dagen Parijs-Nice werd duidelijk dat de organisatie er alles aan deed om de voorschriften na te leven. Sommige renners wilden geen interviews afnemen, zoals Sep Vanmarcke, die alleen via de telefoon zijn zegje deed. Toch was het niet genoeg. Door verscherpte maatregelen van de Franse overheid moesten de start- en finishplaatsen op slot, waardoor er geen fans langs de weg zouden staan.

De lockdown van de start- en finishplaatsen ging vanaf dag twee in. De maatregelen in Frankrijk, die zouden gelden tot 15 april, zorgden ervoor dat evenementen met meer dan duizend supporters geen doorgang meer mochten vinden. Parijs-Nice ging op 9 maart wel gewoon door. De wielerfans waren op de eerste en tweede dag getuige van ware waaierspektakels.

10-03: Stuyven verwacht Parijs-Nice niet uit te rijden

Thierry Gouvenou, koersdirecteur van Parijs-Nice, liet op dinsdag 10 maart weten dat hij er alles aan zal doen om Parijs-Nice door te laten gaan. Dat er geen publiek maar bij de start en finishplaatsen mogen staan, vindt hij jammer. 'Morgen zullen we de boel nog verfijnen en dag erna opnieuw. Ook wij hebben te maken met een volstrekt nieuwe situatie. Het mag duidelijk zijn dat sport zonder publiek iets onwezenlijks heeft, maar we hebben geen andere keuze.'

Na afloop van de derde etappe liet Jasper Stuyven weten dat hij en veel van zijn mede-renners niet verwachten dat Parijs-Nice zal worden uitgereden. 'In het peloton denkt negentig procent niet dat we Nice gaan halen', aldus Stuyven tegenover Het Laatste Nieuws. 'Ze zeggen dat het nog steeds acht duurt tot we naar België gaan, maar tegen die tijd kan het allang geëxplodeerd zijn. Ik vrees dat het virus ook invloed zal hebben op het Vlaamse voorjaar.'

11-03: Tour de Normandie afgelast

Op woensdagochtend 11 maart werd bekend dat in Frankrijk de eerste koers werd afgelast vanwege het coronavirus. De Tour de Normandie van 23 tot en met 29 maart ging niet door. De organisatie wilde de wedstrijd alleen met publiek door laten gaan, en dat was door de aangescherpte regels van de Franse overheid niet mogelijk. De Tour de Normandie was toe aan zijn veertigste editie. 

Vanuit Parijs-Nice kwam er goed nieuws, namelijk van ASO-baas Christian Prudhomme. Tegenover Le Parisien liet hij weten dat hij goede hoop heeft dat Parijs-Nice wordt uitgereden. 'We zullen de richtlijnen respecteren en op dit moment heb ik de verzekering gekregen dat Parijs-Nice honderd procent zeker zal aankomen in Nice.' Net als in Parijs-Nice zou ook bij de GP Denain op 19 maart zonder publiek in de start- en finishzone worden gereden.

12-03: Koersen afgelast, Italiaanse vakbond wil Parijs-Nice stoppen

Op donderdag 12 maart werd bekend dat de Tour de Bretagne en Circuit de la Sarthe werden afgelast. De Franse koersen stonden pas in april gepland, maar de organisaties wilden geen enkel risico nemen met het coronavirus. Op dezelfde dag ging de vijfde etappe van Parijs-Nice gewoon gestart. Dat gebeurde wel zonder Tejay van Garderen. Omdat president Donald Trump een vliegverbod had ingesteld voor Europeanen koos Van Garderen eieren voor zijn geld. Hij verliet Parijs-Nice en vloog terug naar zijn land.

Na afloop van de vijfde rit, gewonnen door de Italiaan Niccolo Bonifazio, was er echter wel een serieus advies binnen vanuit de Italiaanse rennersvakbond AACPI. Voorzitter Cristian Salvato, namens de organisatie, tegenover Cyclingnews: 'We hopen dat het na deze etappe gedaan is met Parijs-Nice. De renners moeten terug naar hun familie. Geografische grenzen stoppen het virus niet, we hebben de UCI gevraagd om de race te stoppen. Safety first.'

Op donderdagavond kwam ook Sebastian Langeveld aan het woord bij De Telegraaf. De Nederlander van EF Pro Cycling was zelf niet in Parijs-Nice, maar begreep niet waarom zijn collega-renners er nog rondreden. 'Ik vind het onbegrijpelijk dat er nog wordt gefietst in Frankrijk. Overal in de wereld wordt van alles afgelast, en ondertussen rijdt er een peloton van meer dan honderd coureurs een wedstrijd. Dat is moeilijk te bevatten.'

13-03: GP de Denain afgelast, Parijs-Nice ingekort

Op vrijdagochtend 08.00 uur stonden er in maart nog drie koersen in Frankrijk op niet afgelast, maar dat wilde niet zeggen dat alle ploegen blind afreisden naar deze races. Jumbo-Visma liet weten dat het de GP de Denain schrapte, net als al clinics en trainingskampen. Nog in dezelfde ochtend werd bekend dat er een streep ging door GP de Denain. Later op de dag volgde het nieuws van de Franse wielerbond: alle wielerwedstrijden tot nader orde afgelast. 

Ook vanuit Parijs-Nice was er nieuws. De organisatie zou op zaterdag 14 maart stoppen met de koers, wat betekende dat er nog twee etappes werden verreden. Dat liet de ASO weten, na een stemming onder de ploegen. Bahrain-McLaren wachtte niet langer en besloot zelf niet meer op te stappen in de zesde etappe. Dylan Teuns stond namens de ploeg zesde. Ook Israel Start-Up Nation pakte na de rit haar biezen. Na de uitspraken van de Franse wielerbond op vrijdag was natuurlijk de vraag of Parijs-Nice wel door kon gaan. Na afloop van de rit werd bekendgemaakt dat de zevende etappe van Parijs-Nice toch nog verreden mocht worden, ondanks de maatregelen van de Franse wielerbond.

14-03: Ook wereldkampioen Pedersen naar huis

Mads Pedersen, de man in de regenboogtrui, gaf op 14 maart aan dat hij niet meer van start ging in de laatste etappe van Parijs-Nice. Via het Twitter-account van zijn ploeg liet hij weten dat hij terug naar Denemarken ging. 'We hebben als ploeg altijd gezegd dat we naar de autoriteiten zouden luisteren, en de Deense regering heeft de burgers nu gevraagd om terug te komen. Daar ga ik dus gehoor aan geven, ondanks dat het heel zuur is om mijn teamgenoten achter te laten.' 

Op dezelfde dag bleven de afgelastingen binnen komen. Koers Parijs-Troyes van zondag 15 maart werd ook afgelast. Daarmee ging een streep door de laatste koers op Europese bodem in maart. De kans dat Parijs-Roubaix dit jaar op zondag 12 april doorging, was toen al klein. Dat besefte ook ASO-baas Christian Prudhomme. 'Alle sporten worden geannuleerd. Ik denk dat er in de maand april weinig zal veranderen', zei hij in Het Nieuwsblad. Over de Tour de France maakte hij zich nog geen zorgen. 

16-03: Ook Tro Bro Leon van de kalender

De organisatie van de Tro Bro Leon liet op maandag 16 maart via sociale media laten weten dat ook hun wedstrijd dit jaar niet door kon gaan. De wedstrijd stond normaal gesproken op 19 april op het programma, maar in een ludieke afbeelding liet men zien dat de wedstrijd de strijd met het coronavirus aanging door middel van een afgelasting. Ook door andere koersen in Frankrijk ging al een streep. 

17-03: Streep door Parijs-Roubaix

De rode stift bleef overuren maken op de kalender, ook op dinsdag 17 maart. In de avond werd bekend dat er ook voor Parijs-Roubaix een nieuwe datum moet worden gevonden. Tegelijkertijd ging er ook een streep door de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. 

Op dezelfde avond was er ook slecht nieuws voor de wielrenners in Frankrijk. Net als in Spanje en Italië werd aangekondigd dat mensen niet meer naar buiten mochten als dat niet echt nodig was, dus ook niet op de racefiets. Er werd geen uitzondering gemaakt voor profrenners, die bijvoorbeeld veel in Monaco wonen. Bauke Mollema reageerde kort in De Telegraaf: 'Nou, dat wordt twee weken niet meer naar buiten. Waarom precies wist ik ook al niet, maar het ging lekker en ik had er plezier in. Nu zal ik eerst even rust nemen. Of misschien kan ik beter het vliegtuig naar Nederland nemen, want daar mag je nog wel buiten fietsen.'

De UCI liet woensdagochtend weten dat alle koersen tot het einde van april werden geschrapt.

22-03: Franse wielerbond verlengt wielerseizoen tot eind november

De Franse wielerbond besloot op 22 maart om het Franse wielerseizoen te verlengen tot 29 november, zo had de voorzitter van de nationale bond, Michel Callot, aan Directvelo laten weten. De maatregel moest helpen bij het vinden van nieuwe data voor de vanwege het coronavirus afgelaste wedstrijden, waaronder Parijs-Roubaix. 

De voorzitter van de Franse wielerbond liet ook weten dat de UCI momenteel keek naar drie verschillende mogelijkheden voor het opstarten van het wielerseizoen. Bij twee van die scenario’s zou het wielerseizoen worden hervat rond midden juni. In hoeverre dat haalbaar was, hing toen al af van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus.

25-03: Kritiek zwelt aan, Tour de France wil doorgaan

Na het uitstellen van het EK voetbal, de Olympische Spelen en Rolland Garros was er op 25 maart nog één groot sportevenement over in de zomer: de Tour de France. En de ASO liet weten ver te willen gaan om gewoon te starten in juni en juli. Zo werden er al serieus plannen gemaakt over een Tour de France zonder publiek. De grootste koers ter wereld zou van start tot finish achter gesloten deuren moeten rijden.

De mooie plannen ten spijt, de kritiek zwelde meer en meer aan. Terwijl de hele wereld op zijn gat lag, daar wilde de Tour doodleuk doorgaan; dat was wel zo'n beetje de strekking. Zo lieten onder meer Patrick Lefevere, Jumbo-Visma en Danny Nelissen zich al negatief uit over het doorgaan van de Tour op de oorspronkelijke datum. Het hield sportminister Roxana Maracineanu niet tegen: 'Een wedstrijd achter gesloten deuren behoort tot de mogelijkheden.' 

31-03: Ronde van de Elzas afgelast

Waar de organisatie van de Tour de France nog stug vertrouwen had in een normale gang van zaken, gold dat niet voor al hun collega's. De Tour d'Alsace, die normaal op 22 juli van start zou gaan, werd namelijk op 31 maart al afgelast. De wedstrijd waar Tom Pidcock vorig jaar won was daarmee de eerste wedstrijd in juli die van de kalender verdween.

4-04: Franse rennersvakbond vraagt of renners naar buiten mogen

De Franse rennersvakbond, UNCP, heeft het Franse ministerie van sport op 4 april om dispensatie gevraagd, om zo te proberen te zorgen dat de renners vanaf half april weer buiten mogen trainen. In Ouest France liet de UNCP-President Pascal Chanteur weten dat hij dat noodzakelijk vond. 'Natuurlijk is het logisch dat we ons nu aan de regels houden. Boeren en bouw-medewerkers mogen langzaam weer naar buiten om hun werk te doen. Onze renners zouden dan ook hun werk moeten kunnen doen.'

Een aantal dagen later kon dit verzoek rekenen op felle kritiek vanuit de ploegen. Zo haalde onder meer de ploegbaas van Team Total Direct Energie fors uit naar de UNCP: 'Ik zie niet in waarom wij eerder naar buiten zouden mogen dan de rest? Ze zijn een klein beetje egoïstisch.'

7-04: Tour de France mogelijk maand verplaatst

Toch geen Tour de France in juli. Le Parisien was op 7 april het eerste medium dat meldde dat de Tour de France mogelijk zou schuiven naar een ander moment in de zomer. De datum die de ASO op het oog zou hebben gehad was 25 juli. De start zou dan plaats hebben gevonden in Nice. In dit scenario was de laatste dag van de Tour op 16 augustus. Vanzelfsprekend was dit al volledig afhankelijk van hoe de coronacrisis zich ontwikkelde.

12-04: 'Organisatie focust zich op uitstel Tour'

De organisatie van de Tour de France focuste zich dus op uitstel van hun grootste wedstrijd, zo meldde persbureau Reuters. Zij hadden inzage in een email die verstuurd was naar officiële uitgevers over het programma van de Tour. De vraag was alleen: wanneer dan?

'Vanwege het onvoorspelbare karakter van de coronacrisis moeten we geduldig zijn tot er een officieel statement komt van de ASO over de wedstrijd van 2020, terwijl we in het hoofd houden dat de huidige focus eerder ligt op een verplaatsing naar een later moment deze zomer dan een afgelasting', zo luidde de tekst. De ASO weigerde volgens L'Equipe hierop te reageren.

14-04: Macron haalt stekker uit oorspronkelijke startdatum Tour de France

In een televisietoespraak hakte de Franse president Emmanuel Macron op 13 april de knoop door. Hij kondigde aan dat er geen grote evenementen georganiseerd zouden worden in zijn land tot medio juli. Dat betekent automatisch dat ook de Tour de France niet op de oorspronkelijke startdatum, 27 juni, van start kon gaan.

Het uitstel kwam niet onverwachts na de mail van de ASO die een paar dagen eerder was uitgelekt. Daaruit bleek al dat de organisatie zich focuste op een uitstel in plaats van afgelasting. Naar verluidt volgt er voor 15 mei een besluit van de organisaterende partij over het lot van de Franse rittenkoers.

23-04: Minister van Sport heeft andere prioriteiten

Er gebeurde veel in de tweede en derde week van april. De Tour de France werd definitief gecanceld in juli en de UCI kondigde aan dat de nieuwe startdatum van de Tour naar 29 augustus verschoof. Er zou in ieder geval tot en met juli niet gekoerst worden. De vraag was wel: kan dat in augustus wel, om een goede voorbereiding op de Tour mogelijk te maken?

Op 23 april waren de signalen vanuit de Franse regering alvast niet bijster positief. De minister van Sport, Roxana Maracineanu, was eerder nog uitgesproken dat de Tour ten allen tijde door moet gaan, maar ze liet aan Eurosport weten: 'Sport is op dit ogenblik geen prioriteit in onze samenleving. Het is alleszins niet prioritair bij de beslissingen die onze regering zal nemen. Als er competities hervat worden, zal dat uitsluitend gebeuren zonder publiek, of met een beperkt publiek en strikte richtlijnen voor de toeschouwers', zo citeerde Het Laatste Nieuws

Maracineanu bleek plots streng. De lockdown in Frankrijk voor evenementen zou zomaar uitgebreid kunnen worden tot september of langer. Daarmee zou er een streep gaan door alle grote sportevenementen, met naast de Tour ook Rolland Garros. 'En dat zal niet het einde van de wereld betekenen. Het zal waarschijnlijk het einde lijken voor veel zaken die rekenen op de inkomsten uit de Tour of andere sportmanifestaties. Maar mogelijk gaan ze een jaar moeten overslaan en zich moeten heroriënteren.'

24-04: Franse wielerbond: 'Tour zonder Fransen zou smet zijn'

Pascal Chanteur, baas van de Franse wielerbond UNCP, sprak zich op 24 april in Le Parisien uit over de lockdown-situatie waarin Franse renners op dat moment verkeerden: 'Het is heel simpel. Als ze vanaf 11 mei niet op de weg kunnen trainen, kunnen ze niet meedoen aan de Tour de France.'

Volgens Chanteur is het onmogelijk voor een coureur om met een dusdanig gebrekkige voorbereiding een Tour de France te gaan rijden: 'En een Tour zonder Fransen zou een enorme smet zijn.' Voor hem is het wachten op 11 mei, de dag waarop nieuwe informatie over de situatie naar buiten zou moeten komen: 'Het zal moeilijk worden. Voorlopig hebben we niks concreets gehoord en dat is een groot probleem.'

26-04: 'Franse wielrenners mogen vanaf 11 mei weer buiten trainen'

De wielrenners in Frankrijk mogen vanaf 11 mei weer buiten trainen, zo meldde L’Equipe op zondag 26 april. In Frankrijk geldt vanwege het coronavirus een strenge lockdown, waardoor buiten sporten niet is toegestaan. Dinsdag zal de Franse premier Edouard Philippe plannen bekendmaken om de strenge coronamaatregelen enigszins te versoepelen. Volgens de Franse krant dus ook met heugelijk nieuws voor de wielrenners.

Zo zouden de wielrenners weer individueel buiten mogen trainen. Groepsritten blijven vooralsnog echter verboden. De Franse renners konden sinds 17 maart niet buiten trainen.

28-04: Franse premier verbiedt sportevenementen tot september

De Franse premier Edouard Philippe heeft sportevenementen tot september verboden, zo laat hij dinsdag in een toespraak weten. Sportevenementen met meer dan vijfduizend mensen zijn tot die datum verboden vanwege het coronavirus. Ook vertelde hij dat de competities in het voetbal en rugby dit seizoen niet meer worden hervat.

Hij heeft zich in zijn toespraak niet direct tot de Tour de France gericht, maar de kans lijkt klein dat een massaal sportevenement als de Tour de France in zijn oorspronkelijke vorm kan beginnen in augustus. De uitgestelde datum was namelijk van 29 augustus tot 20 september. Het Franse ministerie van Sport laat weten dat uitstellen niet aan de orde is. 'Het is te vroeg om conclusies te trekken, maar voorlopig betekent dit niet dat de Tour opnieuw moet worden uitgesteld of afgelast. We sluiten niet uit dat er maatregelen moeten worden genomen wat betreft het aantal toeschouwers.'

01-05: Sportminister: 'Geen Tour zonder publiek'

Roxana Maracineanu leek een Tourstart in september nog maar eens te bemoeilijken op 1 mei. De Francaise liet eerder weten dat de Tour onder geen beding mag worden afgelast, tot ze in de laatste week van april plots stelde dat de Tour 'geen prioriteit' was in de maatregelen van Frankrijk rond het coronavirus. Maracineanu probeerde haar woorden nog wel te verzachten en schoof nu aan bij radiozender RMC.

Daar meldde de sportminister dat Rolland Garros en de Tour alleen zullen plaatsvinden als er publiek bij kan zijn. 'Die twee evenementen vereisen toeschouwers, ticketverkoop voor Roland Garros, vreugde en passie voor de Ronde van Frankrijk. Ze zullen alleen maar plaatsvinden als er toestemming is om publiek toe te laten. Ze zullen niet doorgaan achter gesloten deuren', aldus Maracineanu, die de deadline over een Tourbeslissing bij de ASO legde. 'Het is nog veel te vroeg te spreken van uitstel of annulering van de Tour. We overleggen heel regelmatig met organisator ASO. Het is aan hen ons te zeggen tegen welke datum er absoluut een beslissing moet genomen worden.' 

02-05: Competitieverbod verlengd tot eind juli

De Franse sportbond maakte op 2 mei in een persbericht bekend dat alle sportevenementen tot en met het einde van juli officieel afgelast werden. Het was op dat moment de bedoeling de weg vrij te maken voor de Tour op deze manier, maar dat gaat daardoor ten koste van mogelijke voorbereidingskoersen. In hetzelfde bericht meldden ze bezig te zijn met adequate voorzieningen voor de wielerwedstrijden daarna.

05-05: Minister: 'Misschien tóch Tour zonder publiek'

Waar de Franse Minister van Sport eerder zei dat een Tour de France alleen verreden zou worden, kwam ze daar op 5 mei op terug. Tegenover France TV Sport zei ze dat veel belanghebbenden haar daarom hebben gevraagd. 'Ik hoop natuurlijk dat het doorgaat mét publiek, maar het is te vroeg om dat te beslissen. Het ligt er helemaal aan hoe de pandemie zich ontwikkelt.'

09-05: Fransen prestenteren nationale kalender

In navolging van de WorldTour-kalender maakten de Fransen op 9 mei ook de nationale kalender voor het najaar bekend. Daarop kregen elf wedstrijden (inclusief de WorldTour-koersen) een nieuwe datum.

Augustus:
01/08-04/08: Route d'Occitanie
06/08: Mont Ventoux Dénivelé Challenge
07/08-09/08 Tour de l'Ain
12/08-16/08 Criterium du Dauphiné
15/08: Poly Normande
18/08-21/08: Tour du Limousin
24/08: Mercan'Tour Classic Alpes Maritimes
25/08: Bretagne Classic-Ouest France
27/08-30/08: Tour Poitou-Charentes en Nouvelle Acquitaine
29-20/09: Tour de France

September:
06/09: Tour du Doubs
13/09: Grand Prix de Fourmies
20/09: Grand Prix d'Isbergues
22/09: Parijs-Camembert
27/09: Parijs-Chauny

Oktober:
04/10: Tour de Vendée
08/10: Parijs-Bourges
11/10: Parijs-Tours
18/10: Chrono des Nations
25/10: Parijs-Roubaix

24-05: 'Doorgang Franse kampioenschap nog onzeker'

De doorgang van het Frans kampioenschap wielrennen is op dit moment nog allerminst onzeker, aldus de Franse sportkrant L'Équipe op 24 mei. Michel Callot, voorzitter van de nationale wielerbond zou aansturen op een doorgang van het evenement, maar heeft nog niet de steun gekregen van de burgemeester van Plumelec. Naar verluidt zou de beslissing over deze wedstrijden begin juni moeten volgen.

19-06: Amateurwedstrijden in Frankrijk toegestaan

Frankrijk heeft de coronamaatregelen in het land voor het wielrennen weer ietwat versoepeld. De Franse wielerbond laat weten dat amateurwedstrijden per direct weer zijn toegestaan, mits de juiste coronamaatregelen worden genomen. Dat meldt Cyclism'Actu

Het betekent goed nieuws voor alle wielerfans, die in september vurig hopen op het doorgaan van de Tour de France. Het grootste wielerevenement ter wereld moet op 29 augustus van start gaan en heeft met het besluit van de overheid weer een beetje extra hoop gekregen. (Foto: Sirotti, 2019)

Wordt vervolgd...


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws