Dumoulin moet rentree mogelijk wéér uitstellen: 'Denk soms aan Tour' Algemeen nieuws

Dumoulin moet rentree mogelijk wéér uitstellen: 'Denk soms aan Tour'

Door Bram van der Ploeg 11 maart 2020 | 16:36


Tom Dumoulin traint hard om eind maart in de Ronde van Catalonië zijn rentree te maken na tien maanden zonder koers. De Nederlander heeft echter ook begrepen dat Spanje inmiddels maatregelen treft tegen het coronavirus

In De Telegraaf spreekt Dumoulin de vrees uit dat hij opnieuw zijn rentree zal moeten uitstellen. Door een darmparasiet moest hij de eerste weken van dit seizoen al missen. 'Heel veel mensen zijn er in verschillende opzichten de dupe van. Ik houd mijn hart vast voor wat er nog gaat komen', zo klinkt het. 
 
Dumoulin zelf blijft ondertussen 'happy', nu hij van alle fysieke ongemakken verlost is. Hij heeft geen last meer van zijn knie en niet van zijn darmen. Op Tenerife bereidt hij zich in alle rust voor. Ondanks dat ook daar het coronavirus is beland, maakt Dumoulin zich geen zorgen. 'Ik fiets vijf à zes uur per dag en ga dan weer terug naar mijn eigen hotel. Ik houd me best goed aan de quarantaineregels.'

Dumoulin vreest coronavirus

Of Dumoulin in Catalonië zijn rentree kan maken, valt nog te bezien. 'Ik houd er rekening mee dat het een heel gek voorjaar wordt. De Tour de France? Ja, daar denk ik soms wel aan, net als aan de Olympische Spelen. Dat zijn nog steeds de doelen voor mij om er een mooie zomer van te maken, al is dat nog ver weg. Hopelijk lost het virus zich langzaam maar zeker op als het warmer wordt.' (foto: Proshots)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Ennie Quipere
11 Mar 2020 om 20:25

Lekker hoor, al maanden geen wedstrijd meer gereden, een paar lullige reclamespotjes voor de supermarkt en 3 miljoen opstrijken. Totaal kansloos voor de Olympische tijdrit titel, andere zijn hem al lang voorbij gestreefd! Spekenbrink kan opgelucht adem halen en onverstoorbaar als altijd opnieuw een succesvol team bouwen de teller staat nu al op zes, drie minder dan het hele vorige seizoen!

Reageer


Meer nieuws