Piepjong Sunweb leeft op zonder kopman: 'Er is leven na Tom Dumoulin' Algemeen nieuws

Piepjong Sunweb leeft op zonder kopman: 'Er is leven na Tom Dumoulin'

Door Bram van der Ploeg 12 maart 2020 | 10:04


De wielerwereld hield zijn hart vast, maar vooralsnog gaat het Team Sunweb voor de wind zonder Tom Dumoulin. De ploeg staat reeds op zes overwinningen in 2020, slechts drie minder dan in het volledige jaar 2019. 

Team Sunweb won drie ritten in de Herald Sun Tour en tevens het eindklassement. Ook werd er gescoord in de Ronde van de Algarve en woensdag door Søren Kragh Andersen in de tijdrit van Parijs-Nice. 'We zijn aan een prima start van het seizoen bezig, en dat wil je graag ook eens beloond zien met een hoofdprijs op het hoogste niveau. Het is prachtig dat dit vandaag gebeurt, met Sören in de hoofdrol', zo stelt ploegleider Marc Reef in De Telegraaf.

Reef looft ook de hele ploeg voor de resultaten in de eerste maanden van het seizoen. Want dat het bij Sunweb lekker loopt, is een understatement. Dumoulin ging en Tiesj Benoot kwam. Verder zet de ploeg in op jong talent. Het is ook journalist Wim Vos van Het Nieuwsblad opgevallen: 'De formule leek uitgewerkt. Ook en vooral bij dat boegbeeld. Uitgeblust vertrok Dumoulin naar Jumbo-Visma. Een ploeg en een filosofie in vertwijfeling achterlatend. Maar, zie: na amper 2,5 maand veert het buitenbeentje helemaal op. Ook na Tom Dumoulin is er leven bij Team Sunweb.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws