Van Baarle mijdt virus met Froome in Zuid-Afrika: 'Zien helemaal niemand' Algemeen nieuws

Van Baarle mijdt virus met Froome in Zuid-Afrika: 'Zien helemaal niemand'

Door Bram van der Ploeg 13 maart 2020 | 10:30


Dylan van Baarle zit veilig en bijna alleen op een berg in Zuid-Afrika. De Nederlander van Team INEOS laat in het Algemeen Dagblad weten dat hij de afgelasting van bijna het volledige Vlaamse voorjaar begrijpt vanwege het coronavirus.

Van Baarle is momenteel op trainingsstage met Chris Froome en naar eigen zeggen had hij al wel rekening gehouden met alle afgelastingen in België, Spanje en elders. 'Dit werd zo groot. We kunnen allemaal wel boos of teleurgesteld zijn, maar de gezondheid van de mensen staat voorop. Uiteindelijk blijft het maar fietsen hè. Het is supermooi wat we doen en ik doe het supergraag. Het is gigantisch jammer, maar dit probleem zullen we met elkaar moeten oplossen.'

De klassiekerspecialist blijft in ieder geval nog tot 20 maart in Zuid-Afrika, maar misschien moet hij er tegen die tijd wel een paar weken aan vastknopen. 'Froome en ik zitten hier goed. De ploeg vindt het belangrijk dat we op een veilige plek zijn. We zien helemaal niemand, op de schoonmaaksters van onze huisjes na. We trainen verder, al voelt het heel maf dat we nu niet precies weten voor welke wedstrijden.' (foto: Team INEOS)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws