[Update] Ook Formolo heeft plannetje: Ardennen, Sanremo en Giro in één Algemeen nieuws

[Update] Ook Formolo heeft plannetje: Ardennen, Sanremo en Giro in één

Door Bram van der Ploeg 18 maart 2020 | 15:31


(15 maart 2020) Wedstrijden worden afgelast. Grote rondes worden uitgesteld. Niemand heeft een idee wanneer er weer in wedstrijdverband gefietst kan worden. Het logische gevolg is een probleem op de wedstrijdkalender voor het inhalen van de races. Iván García Cortina lijkt de oplossing te hebben, zo vertelt hij op zijn twitterpagina. 

De Spanjaard kan de nodige creativiteit niet ontzegd worden. Zijn idee: Voeg de Giro d'Italia, Tour de France en de Vuelta á Espana voor één keer samen. 'Kun je je het al voorstellen dat de Giro, Tour en de Vuelta tot een overeenstemming komen en een grote gronde maken die begint in Italië, door Frankrijk gaat en eindigt in Spanje? Ik stem voor!'

De Spanjaard won zelf nog een etappe in voorlopig de laatste wedstrijd: de derde etappe van Parijs Nice. Daar klopte hij Peter Sagen in de sprint na een chaotische etappe.

Update - 18 maart 2020 (15.28 uur): Ook Formolo heeft idee

In navolging van Ivan Garcia Cortina heeft ook Davide Formolo via Twitter een ideetje gedropt over de invulling van de wielerkalender later dit jaar. Volgens de Italiaans kampioen kan de Giro-organisatie twee vliegen in één klap slaan door de Italiaanse en Ardense klassiekers en de Giro met elkaar te combineren.

'Dromen', begint Formolo, die een grote start van de Giro in de Ardennen voor zich ziet. Zijn idee: Drie etappes, met de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In de eerste week rijden we in Sicilië en zuid-Italië en in de tweede week rijden we het parcours van de Tirreno-Adriatico. De derde week van Giro wordt afgesloten met het parcours van Tour of the Alps, met als klapstuk op de slotdag: Milaan-Sanremo. Jullie ideeën?

(foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws