Evenepoel positief over doorgaan Giro d'Italia: 'Plan blijft om te starten' Algemeen nieuws

Evenepoel positief over doorgaan Giro d'Italia: 'Plan blijft om te starten'

Door Lex Kersten 18 maart 2020 | 19:17


Het eerste grote doel van Remco Evenepoel dit jaar is de Giro d'Italia. Ondanks dat deze is uitgesteld vanwege het coronavirus, is er goede hoop bij de Belg dat het later in de maand mei toch plaatsvindt. Voorlopig blijft hij zo goed mogelijk trainen, want het plan is nog steeds om in Italië zijn eerste grote ronde te rijden. 

De inmiddels twintigjarige renner van Deceuninck-Quick-Step geeft bij Sporza aan dat naast de Olympische Spelen, de Giro nog altijd het hoofddoel is. 'Het is kijken hoe we het dan gaan plannen richting Tokio, omdat het een maand dichter op elkaar zit. Maar voorlopig houden we ons aan het plan om in Italië te starten.' Hij is ook van plan om er hard voor te trainen, omdat hier zijn prioriteit lag in de maand mei. 'We gaan het zien, ik ga keihard werken en proberen mee te doen voor de winst.'

Zijn volgende doel zal in Tokio liggen, op de Olympische Spelen. Met een tweede plaats op het WK tijdrijden van afgelopen jaar bewees hij goede papieren te hebben om voor een medaille te gaan in Tokio, maar zijn doelen reiken verder. 'Ook voor de wegwedstrijd geef ik mijzelf een kans, het is een goed parcours voor mij.' Grote ambities bij de jonge Belg, waarbij door de buitenwacht ook al gevraagd wordt naar zijn plannen in de klassiekers. Gaat hij ooit een doel maken van het winnen van de 'vijf monumenten'? 'Voorlopig nog niet, dat zal pas richting of na mijn dertigste zijn, zo voorspellen ook anderen. Voorlopig zijn de langere klimmen meer voor mij weggelegd.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws