#Stayathome: Simmons hangt in de rotsen; Brand met bierfles in de weer Algemeen nieuws

#Stayathome: Simmons hangt in de rotsen; Brand met bierfles in de weer

Door Bram van der Ploeg 21 maart 2020 | 08:26


#Stayathome, het is de meest krachtige hashtag die gebruikt wordt nu het coronavirus zich over de wereld verspreid. Heel de wereld staat stil en daarmee ook de sport. We houden hier voor je bij hoe de verschillende renners uit het peloton hun tijd in huis doorbrengen.

Brand gebruikt Omloop-prijs als gewicht

Lucinda Brand won in 2017 Omloop Het Nieuwsblad. Zoals in meerdere Vlaamse klassiekers de traditie is, kreeg zij daarbij ook een enorme fles bier, Kwaremont-bier in dit geval. Nu ze binnen moet blijven, blijkt dat die fles uitermate goed dienst doet als gewicht om haar conditie op peil te kunnen houden.

Quinn Simmons hoog de bergen in

'Mountain Quarantine', noemt Simmons het gekscherend. De 18-jarige renner van Trek-Segafredo heeft wel een heel opvallende manier gevonden om het coronavirus te mijden in de wereld. De Amerikaan vermaakt zich hoog in de bergen, met zijn ski's aan omhoog over besneeuwde bergruggen en hangend in de rotsen, om vervolgens met de ski's weer omlaag te gaan. Gelukkig zijn er beelden van:

Gesink mag zelfs de deur niet uit

Robert Gesink zit op Andorra, waar een lockdown is ingevoerd. En dat betekent dat de Nederlander zich binnen moet zien te vermaken. Gelukkig heeft Gesink een stulpje waar iedere wielerfan jaloers op is en vermaakt hij zich met de rollers en wat alternatieve oefeningen optimaal.

Devenyns achter glas, Evenepoel en Gilbert houden geloof

Ook in België zit men achter het glas. Althans, toen België nog geen lockdown had ingevoerd, ging Dries Devenyns toch even langs bij zijn oma. Dat deed hij keurig met een glas ertussen. Nu de lockdown in België is ingevoerd, zien we vooral renners op de rollers. Zoals Remco Evenepoel, die geloof houdt, zo schrijft hij. Philippe Gilbert sprak ook mooie woorden: 'Samen komen we door deze moeilijke periode.'

Keukeleire en Degenkolb met gezin op pad, Valgren en Bardet hebben tijd voor de kleine

Wat doe je als je niet meer met je ploegmaats mag trainen en je liever wel gezelschap hebt tijdens je ritten? Dan neem je gewoon het gezin mee. Jens Keukeleire en John Degenkolb bonden de kinderkar achter de fiets. Ook Michael Valgren en Romain Bardet hebben plots tijd voor de kleine. 

Van Aert en Aru aan de bak in het huishouding

Samen, dat doen ook Sarah en Wout van Aert. De Belg kondigt via Instagram zelfs aan dat hij gaat helpen in het huishouden. Daar zijn we bij deze getuige van, Sarah! Datzelfde geldt overigens voor Fabio Aru, die thuis de zwiffer er maar vast bij heeft gepakt.

En dan is er nog Zwift...

De belangrijkste bezigheid van de renners blijft ook binnen gewoon fietsen. Via het populaire programma Zwift kunnen mensen online tegen elkaar rijden, en daar wordt massaal gebruik van gemaakt. Geraint Thomas, de volledige ploeg van Mitchelton-Scott... Je kunt ze zomaar treffen als je zelf op Zwift bezig bent.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws