Roglic heeft windtunnelkopie van zichzelf: 'Mijn broer die ik niet heb' Algemeen nieuws

Roglic heeft windtunnelkopie van zichzelf: 'Mijn broer die ik niet heb'

Door Tom van der Salm 19 maart 2020 | 17:29


Om de (tijdrit)prestaties van haar kopman Primoz Roglic nóg verder te verbeteren, heeft Jumbo-Visma geïnvesteerd in een dummy van de Sloveense kopman. Dit is een 3D-kopie van de renner in tijdrithouding, die de uiteindelijke prestaties op de fiets kan verbeteren. 'Primoz is er heel enthousiast over, hij ziet de voordelen ervan.'

Jumbo-Visma heeft exclusief samenwerkingsverband met de Technische Universiteit in Eindhoven, wat de ploeg de mogelijkheid geeft om snufjes als deze in te zetten. 'We hebben die dummy al gemaakt van ploegleider Grischa Niermann, die een heel doorsnee figuur heeft voor een wielrenner. De volgende stap was een dummy van Primoz', aldus Head of Performance Mathieu Heijber op de site van de ploeg.

Of de ploeg ook van andere renners een dummy gaat maken, laat Heijboer nog in het midden. 'Voor de TU Eindhoven is het een enorme investering, maar ik verwacht dat het in de toekomst mogelijk gaat zijn. Iedereen hier en bij de ploeg heeft de passie en gedrevenheid om elke dag beter te worden.' Roglic zelf is ook trots op zijn kopie. 'Het is de broer die ik niet heb, haha', aldus de kopman in een filmpje op de sociale kanalen van de supermarktformatie. (foto: Wesley van Bavel/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws