Alpecin-Fenix kalm: 'Hebben onze sponsor al wereldtitels kunnen bieden' Algemeen nieuws

Alpecin-Fenix kalm: 'Hebben onze sponsor al wereldtitels kunnen bieden'

Door Bram van der Ploeg 20 maart 2020 | 09:18


Bij Alpecin-Fenix maakt men zich nog geen zorgen om de coronacrisis en de financiële strop die daardoor dreigt voor enkele wielerploegen. Volgens teammanager Philip Roodhooft staat het team van onder meer Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado er goed op.

'Het zijn gelukkig twee gezonde bedrijven. En zelfs in deze tijd zullen mensen hun haar moeten blijven wassen, dus shampoo zal wel altijd verkocht worden. Het helpt ook dat we een multidisciplinaire ploeg zijn: cross, mountainbike, piste én wegwielrennen. Qua organisatie is dat niet altijd simpel, maar zo hebben wij onze sponsors dit jaar toch al iets kunnen bieden: een wereldtitel van Lasse Hansen op de piste, en de wereldtitels van Van der Poel en Alvarado in het veld. We hebben al iets gewonnen dit jaar', vertelt Roodhooft.

Toch legt hij in Het Nieuwsblad ook uit waarom veel wielerploegen momenteel met zweet op het voorhoofd afwachten. 'Normaliter is het voorjaar financieel onze beste periode. Al is het maar door de startgelden die we in elke wedstrijd krijgen. Bovendien hebben we een hoop investeringen gedaan die nu niks opbrengen. Zo zijn we zes dagen lang de Strade Bianche gaan verkennen, allemaal voor niets', zo somt Roodhooft op. Ook de extra hotel- en vluchtkosten komen erbij. 'Sterker nog: de kans is heel groot dat we enkele kosten opnieuw gaan moeten maken. Als straks de competitie hervat, gaan we opnieuw op stage moeten gaan en opnieuw voorbereidingsrondjes moeten rijden.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws