Julian Alaphilippe over 'de mooiste overwinning' in Milaan-Sanremo 2019 Algemeen nieuws

Julian Alaphilippe over 'de mooiste overwinning' in Milaan-Sanremo 2019

Door Bram van der Ploeg 20 maart 2020 | 12:25


'De mooiste overwinning', noemt Julian Alaphilippe het. De Fransman was vorig jaar de sterkste in Milaan-Sanremo, na een prachtige finale tussen de beste mannen van de dag. Via de website van Deceuninck-Quick-Step blikt hij terug.

'Om eerlijk te zijn, was ik vrij relaxed. Ik was vol vertrouwen en gemotiveerd, omdat ik wist dat ik in topvorm was en een ploeg om mij heen had om mijn doel te bereiken', begint Alaphilippe over die mooie dag in Italië, op 23 maart. 'Het werd hectisch op de Cipressa, maar ik was constant omringd bij mijn geweldige ploeg, dus ik zat in de beste positie aan de voet van de Poggio.

Op de Poggio ging het zoals ieder jaar los. Deceuninck-Quick-Step neutraliseerde enkele aanvallen, alvorens Alaphilippe zelf ging. Michal Kwiatkowski, Oliver Naesen, Peter Sagan, Wout van Aert en Vincenzo Nibali; het is een greep uit de groep van tien die overbleef richting de finale. Een sprint met een elite-kopgroep; dat maakt Milaan-Sanremo niet ieder jaar mee.

Alaphilippe: 'Mijn vertrouwen was enorm'

Alaphilippe won, mede omdat hij naar eigen zeggen in de afdaling al wat spaarde. 'Ik hield mijn focus, wetende dat ik een perfecte sprint moest doen om te winnen. Ik kwam aan bij Milaan-Sanremo met reeds drie Italiaanse zeges in de Strade Bianche en de Tirreno-Adriatico in de zak. Ik moet zeggen dat mijn vertrouwen enorm was toen de sprint zich aandiende. Toen Mohoric aanging, heb ik hem gevolgd. Daarna stopte ik met nadenken en heb ik zo hard mogelijk getrapt op de pedalen.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws