Benoot stellig: 'Als we moeten gaan koersen op Zwift, stop ik ermee' Algemeen nieuws

Benoot stellig: 'Als we moeten gaan koersen op Zwift, stop ik ermee'

Door Tom van der Salm 21 maart 2020 | 17:25


Iemand die dit voorjaar wél zijn goede benen heeft kunnen tonen, is Tiesj Benoot. De 26-jarige Belg begon zijn Sunweb-periode met een ritzege en een tweede plek in het eindklassement van Parijs-Nice. Ook voor hem komt er door het coronavirus nu een vraagteken achter de rest van het seizoen. 'Gaan we überhaupt nog wel koersen dit seizoen?', vraagt Benoot zich met enige vrees af.

In een Facebook Live-gesprek met Sporza geeft Benoot aan dat het moeilijk te peilen is wanneer de competitie hervat kan worden. 'Ik probeer er nu niet al te veel mee bezig te zijn, maar vraag me af of er dit jaar nog gekoerst kan worden.' Of hij het inhalen van de klassiekers in het najaar een goed idee vindt? 'Het is moeilijk. Want wat doe je bijvoorbeeld met de Canadese wedstrijden, als die een week voor de Ronde van Vlaanderen zijn ga ik daar niet aan het vertrek staan.'

Waar Benoot zéker niet aan het vertrek zal staan, is een Tour de France via het online platform Zwift. 'Alles waar ik voor ben gaan koersen, valt weg op Zwift. De natuur, het sociale en historische gedeelte van de sport. Als we moeten gaan koersen op Zwift stop ik ermee.' (foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Aart Planck
22 Mar 2020 om 11:06

Nou, hiermee is mijn eerdere vraag grotendeels beantwoord door een renner zelf:-)

Reageer


Meer nieuws