Van Baarle moet binnen blijven: 'Ik train nu op de hometrainer' Algemeen nieuws

Van Baarle moet binnen blijven: 'Ik train nu op de hometrainer'

Door Jelle van Wijk 22 maart 2020 | 13:18


Dylan van Baarle is teruggekeerd van een trainingskamp in Zuid-Afrika. De 27-jarige renner van Team INEOS bereidde zich samen met Chris Froome voor op de koersen die uiteindelijk niet door zullen gaan. ‘Ik ben inmiddels weer in Monaco en eerder dan gepland teruggekeerd uit Zuid-Afrika. Het is even niet anders, maar er zijn op dit moment belangrijkere zaken in de wereld’, vertelt hij in gesprek met Wielerrevue.

De Nederlander moet noodgedwongen thuis op de hometrainer fietsen, omdat hij niet meer naar buiten mag. ‘Het zou goed kunnen dat we met de ploeg in een gehele rustperiode gaan, maar het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Niemand weet hoe de situatie zich gaat ontwikkelen, dus moeten we het per dag bekijken. Het is voor mij momenteel meer bezigheid dan trainen. Het helpt me dat ik het gewoon onwijs leuk vind om te fietsen.’

Een week eerder in Zuid-Afrika was het nog een ander verhaal. Samen met vijfvoudig Tour de France-winnaar en Team INEOS-kopman Chris Froome, een verzorger, een mecanicien en een kok reisde de Nederlander af naar Crystal Springs. Een resort vlakbij het Krugerpark. Daar hebben ze een week lang hard getraind. Het was voor het eerst dat ze met z’n tweeën trainden. ‘We hebben dezelfde coach en na de afgelastingen van onder meer de E3 BinckBank Classic werd me gevraagd of ik naar Zuid-Afrika wilde komen. Daar heb ik eigenlijk niet over hoeven nadenken en de volgende dag ben ik nog in het vliegtuig gestapt.’ (foto: Team INEOS)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws