#Stayathome: Van Vleuten tussen de dozen, De Vreese doet Naesen-challenge Algemeen nieuws

#Stayathome: Van Vleuten tussen de dozen, De Vreese doet Naesen-challenge

Door Jannick van der Hooft 24 maart 2020 | 08:23


#Stayathome, het is de meest krachtige hashtag die gebruikt wordt nu het coronavirus zich over de wereld verspreid. Heel de wereld staat stil en daarmee ook de sport. We houden hier voor je bij hoe de verschillende renners uit het peloton hun tijd in huis doorbrengen.

De Vreese doet #OliverNaesenChallenge

Oliver Naesen baarde opzien met een trainingstocht van 350 kilometer, maar Laurens De Vreese doet daar nog een schepje bovenop. Trots laat hij op zijn sociale media een tocht van meer dan elf uur zien. Resultaat: bijna 370 (!) kilometer op de rollen. Dit is echter nog niet zijn eindstadium, zo vertelt hij bij Het Laatste Nieuws: 'Ik denk alweer aan de volgende uitdaging, maar ik leg de bal eerst in het kamp Naesen.'

Juul Jensen heeft speciale coach

Kinderen van wielrenners zullen niet gewend zijn dan hun vader vaak thuis is. Thuis blijven is dus een prima gelegenheid voor Christopher Juul Jensen om wat tijd door te brengen met zijn kind. Hoe combineer je dat met fit blijven? Zo dus:

Roglic traint op balkon

Sommige renners moeten daadwerkelijk binnen blijven, andere renners hebben het geluk dat ze nog wel kunnen genieten van wat buitenlucht tijdens de trainingen thuis. Primoz Roglic heeft de rollen geïnstaleerd op zijn balkon om kilometers te maken.

Quintana met oproep

Nairo Quintana zit in Colombia in quarantaine, maar dat weerhoudt hem er niet van om de wereld toe te spreken: 'We weten dat we door een moeilijke tijd gaan, maar juist nu moeten we sterk zijn en deze berg beklimmen. De beste manier om dat te doen is door thuis te blijven. Daarom vraag ik iedereen om de kilometers binnenshuis te blijven maken.'

Van Vleuten traint tussen de verhuisdozen

Zwift blijft een populair alternatief voor sporters, zo ook voor Annemiek van Vleuten. Waar ze normaal lange ondernemingen treft om in vorm te blijven, moet ze het nu met een speciale set-up in haar huis doen. De verhuisdozen doen ter gelegenheid dienst als tafeltje voor haar laptop.

Klik hier voor meer #Stayathome.

(Foto: Instagram Van Vleuten)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws