Oud UCI-president: 'Drie grote rondes van twee weken, Monumenten ertussen' Algemeen nieuws

Oud UCI-president: 'Drie grote rondes van twee weken, Monumenten ertussen'

Door Ward Hilhorst 24 maart 2020 | 09:51


Of er dit jaar nog iets op de wielerkalender gaat staan, is de vraag. Maar mocht dat gebeuren, is de volgende vraag hoe dat dan ingedeeld gaat worden. Brian Cookson, ex-president van de UCI, heeft daarvoor een plan gemaakt.

Allereerst geeft hij aan dat het plan ervan afhankelijk is dat de situatie in Zuid-Europa drastisch verbetert. Anders heeft het sowieso geen zin om in Frankrijk, Spanje en Italië te gaan fietsen, zo redeneert hij. Mocht daar weinig in veranderen, is hij voorstander van afgelasting van het hele seizoen.

Stel het verbetert toch, is zijn plan ook nog afhankelijk van uitstellen van de Olympische Spelen. Als dat gebeurt zou hij namelijk graag de Tour de France eind juli laten starten, en twee weken laten duren. Daarna valt een gat van een week om daarna een tweeweekse Giro te laten starten. Dan weer een gat, waarna de Vuelta verreden wordt. De klassiekers kunnen in zijn ogen tegelijk met de grote ronden, maar de Monumenten moeten in de 'tussenweken' vallen. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws