Van der Poel was even bang dat hij zelf corona had: 'Ben nu extra voorzichtig' Algemeen nieuws

Van der Poel was even bang dat hij zelf corona had: 'Ben nu extra voorzichtig'

Door Bram van der Ploeg 27 maart 2020 | 08:05


Mathieu van der Poel is best onder de indruk van het coronavirus. De Nederlander, die alle randzaken normaal gesproken snel naast zich neerlegt, neemt meerdere maatregelen om het virus buiten de deur te houden.

'Ik maak me toch wel zorgen, ja. In het begin was het een ver-van-ons-bed-show, maar het is toch redelijk dichtbij gekomen. Ik doe er zoveel mogelijk aan om gezond te blijven. Dat doe ik altijd wel, maar ik ben nu wel extra voorzichtig zodat ik het virus niet te pakken krijg. Ik rijd niet meer in een groep en mijn vriendin en ik blijven nog vaker thuis dan gewoonlijk', aldus Van der Poel bij de NOS.

In gesprek met Sporza deed Van der Poel dinsdagavond ook zijn zegje, al ging dat meer over hoe nu verder? 'Ik heb geen plan, al zit ik wel bijna dagelijks op de fiets. Ik doe het graag, dus ik ervaar het niet als iets tegen mijn zin. Quarantaine verandert niet zoveel voor mij, want ik fiets en rust uit in mijn zetel. Ik heb mij nergens op vast gepind. Ik blijf gewoon elke dag fietsen en blijf in vorm en als we een datum hebben, kunnen we specifiek gaan werken.'

Van der Poel: 'Was wel even bang dat ik corona had'

In De Telegraaf gaat Van der Poel in op de griep die hij vlak voor de uitbraak van het coronavirus in Europa opliep. Hij geeft eerlijk toe dat hij hem best even kneep. 'Ja, ik was wel even bang dat ik corona had. Je hebt toch op luchthavens gestaan en in vliegtuigen gezeten met veel mensen. Ik ben toen positief op de ’gewone’ griep getest, heb uitgeziekt en toen de knop weer omgezet.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws