Opvallende metamorfose voor Farrar: 'Wilde altijd al brandweerman worden' Algemeen nieuws

Opvallende metamorfose voor Farrar: 'Wilde altijd al brandweerman worden'

Door Wesley van Bavel 25 maart 2020 | 17:50


Er zijn sporters die in een zwart gat vallen na hun carrière, er zijn sporters die actief in hun sport blijven en sporters die brandweerman worden? Ja, die zijn er ook. Tyler Farrar gaat, in gesprek met Cyclingnews, in over deze opmerkelijke carrièreswitch. 

'Brandweerman zijn van beroep... Het speelde altijd al een beetje rond in mijn hoofd tijdens de wielerwedstrijden. Ik wilde het altijd al doen als kind, maar ik bleek succesvol te kunnen zijn met fietsen. Maar toen mijn profloopbaan als wielrenner voorbij was, wist ik direct dat ik brandweerman wilde worden. Ik stortte mezelf erin nadat ik gestopt was met wielrennen en ik gaf het dezelfde toewijding', vertelt de Amerikaan.

Farrar ziet de nodige raakvlakken tussen de brandweer en het profbestaan als wielrenner. 'Ik werd de 'new guy' in het brandweerkorps. Dat was verfrissend. Ik voelde mij in het eerste jaar eigenlijk weer neoprof. Er zijn meer gelijkenissen en dat is waarom ik het leuk vind. Er heerst een echte teamsfeer. Verder zijn de werkzaamheden natuurlijk wel heel verschillend', zei Farrar afsluitend. (Foto: Sirotti, 2017)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws