Vader van Pinot besmet met coronavirus: 'Thibaut is voor nu in orde' Algemeen nieuws

Vader van Pinot besmet met coronavirus: 'Thibaut is voor nu in orde'

Door Bram van der Ploeg 26 maart 2020 | 10:17


De vader van Thibaut Pinot is positief getest op het coronavirus, zo bevestigt hij in gesprek met France Bleu. De 58-jarige Pinot senior is woedend dat hij het virus heeft opgelopen en wijdt dat aan de laksheid van de Franse regering.

Régis Pinot is naast vader van Thibaut ook burgemeester van het Franse plaatsje Mélisey. Hij kreeg vorige week ineens last van een pijnlijke keel, hoestbuien en later kwam de koorts. 'Ik denk dat we fouten hebben gemaakt en daar nu de gevolgen van ondervinden. Ik ben teleurgesteld in het Franse systeem', zo begint hij zijn tirade. 

Volgens vader Pinot heeft hij het virus opgelopen tijdens zijn werkzaamheden, die hij tot voor kort gewoon uitvoerde en moest uitvoeren. 'Mijn vrouw is verpleegster en het personeel in het ziekenhuis sloeg maanden geleden al alarm dat ze niet serieus werden genomen. Ja, ik ben boos. Wat is er nu belangrijker dan de gezondheid?'

Vader Pinot: 'Tour moet worden afgelast'

Régis Pinot is dan ook zeer stellig als hem wordt gevraagd naar zijn zoon en de naderende Tour de France. 'Thibaut is voor nu in orde. Ik heb hem gisteravond (woensdag, red.) door het raam heen gesproken. Ik wil niet dat ik mijn kinderen besmet. De Tour de France moet worden afgelast, anders zijn er ongelijkheden. Er zijn landen waar je nog wel kan trainen en landen waar dat niet kan. Renners moeten minimaal een maand de tijd krijgen om weer in vorm te komen, anders is het oneerlijk.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws