Keisse en Wynants moeten plots vrezen voor pensioen door coronavirus Algemeen nieuws

Keisse en Wynants moeten plots vrezen voor pensioen door coronavirus

Door Jorick van der Noort 26 maart 2020 | 13:15


Door het coronavirus ligt het wielerseizoen op zijn gat. Voor sommige renners zou dit zomaar het einde van hun loopbaan kunnen betekenen. De Belgen Iljo Keisse en Maarten Wynants zijn beide 37 jaar en in het laatste jaar van hun contract. 'De kans bestaat dat we straks te horen krijgen: bedankt, jongens, ’t is mooi geweest', zeggen ze tegenover HLN.

'Nu ben ik driekwart huisvader. En één kwart coureur, zonder koersen en buitenlandse verplaatsingen', zegt Keisse. De renner van Deceuninck-Quick-Step wil graag zijn conditie onderhouden in deze tijd. 'Dat is wat ik probeer te doen. Ook al ontbreekt op dit moment elk perspectief.' Keisse probeert dit seizoen nog te vechten voor een contractverlenging. 'De klassieke lente is wel míjn periode, waarin ik een nieuw contract moet versieren. Dat kan nu niet. En dat is heel dubbel.'

Wynants herkent zichzelf in de woorden van Keisse. De renner van Jumbo-Visma zegt dat hij de eerste dagen op zoek was naar het juiste ritme. 'Van een trainingsweek van dertig uur viel ik terug op niks. Klinkt eenvoudig, hoor, dat ‘resetten’ en in onderhoudsmodus gaan. Maar de realiteit is anders.' In principe was Wynants al bezig aan zijn laatste jaar. 'Ik krijg nu van alle kanten te horen: "Zo kan je toch niet stoppen?" Ik vraag me af of er nog voldoende budget zal zijn. Ik vrees dat jongere renners voorrang zullen krijgen.' (Foto: Sirotti 2020)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws