García won rit in Parijs-Nice: 'Maar week ervoor mogelijk coronavirus gehad' Algemeen nieuws

García won rit in Parijs-Nice: 'Maar week ervoor mogelijk coronavirus gehad'

Door Tom van der Salm 27 maart 2020 | 17:45


De laatste wielerkoers voor de 'coronastop', Parijs-Nice, was er een om duimen en vingers bij af te likken. Waaiers, strijd, onverwachte winnaars; alles wat wielrennen mooi maakte was aanwezig. Iván García Cortina won een rit en was een van de smaakmakers, tegen zijn eigen verwachtingen in. 'Ik heb mogelijk het coronavirus al gehad, de week voor Parijs-Nice nota bene.'

De 24-jarige renner uit Gijon wist te derde rit te winnen door Peter Sagan te kloppen in een rechtstreeks duel en maakte de hele rittenkoers een sterke indruk in Zuid-Frankrijk. Een week eerder moest de Spanjaard echter nog de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne laten schieten, door een hevige griep. 'Ik ben de week voor Parijs-Nice erg ziek geweest, mogelijk heb ik het coronavirus toen al onder de leden gehad. Maar dat weet ik niet zeker', zo verklapt hij tegen Marca. Voorlopig zijn er geen coronabesmettingen naar de Franse rittenkoers te herleiden. 

García Cortina zit nu in quarantine in zijn huis in Asturië. Spanje is hard getroffen door het om zich heen grijpende virus. 'Het is moeilijk om nu de motivatie te vinden om op de rollers te gaan trainen, je weet niet wanneer je weer aan de bak kan. Voor nu is het belangrijk om deze pandemie te bestrijden.' Ook in Parijs-Nice merkte de renner van Bahrain McLaren al spanning in het peloton. 'Je voelde de onzekerheid. Geen angst, maar je merkte wel dat er iets gaande was.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws