[Update] Rutte sluit zich aan bij Grapperhaus: 'Frisse neus halen doe je alleen' Algemeen nieuws

[Update] Rutte sluit zich aan bij Grapperhaus: 'Frisse neus halen doe je alleen'

Door Tom van der Salm 28 maart 2020 | 12:40


Ferdinand Grapperhaus, minister van Veiligheid en Justitie, heeft andermaal een signaal afgegeven aan groepjes wielrenners die nog steeds de weg op gaan of dat van plan zijn. 'Als deze crisis afgelopen is, organiseer zo veel tochten als je wil. Maar nu even niet!'

Grapperhaus geeft bij de NOS aan dat het momenteel van levensbelang is om je aan de opgestelde maatregelen te houden. 'Als dit alles voorbij is, is samen fietsen ideaal om weer tot elkaar te komen. Maar als je nu wil gaan fietsen, doe dat met één iemand of alleen. Alsjeblieft mensen, hoe saai het misschien ook is.' Wielrenners die met meer dan twee de weg op gaan, riskeren een boete van 400 euro.

Collectieve discipline is momenteel heel belangrijk, meent de minister. 'Het gaat erom dat we ons nu houden aan de regels. Blijf zoveel mogelijk thuis, ga alleen het huis uit als het noodzakelijk is. Een frisse neus halen mag, maar hou je gewoon aan de anderhalve meter afstand. Ook voor wielerclubs, fiets gewoon niet samen nu.'

Update - 28 maart 2020 (12.40 uur): Rutte sluit zich aan bij Grapperhaus

Minister-President Mark Rutte heeft zich tijdens zijn wekelijkse persconferentie op vrijdag aangesloten bij de woorden van minister Ferdinand Grapperhaus, die zich specifiek richtte tot wielerclubs. Rutte kijkt hierbij ook naar de handhavers, die hij geen onnodig werk wil laten verrichten. 'Houd die anderhalve meter afstand. En als je naar buiten wil om een frisse neus te halen, doe dat alleen. We willen de handhavers ook niet met meer werk opzadelen dan nodig is.'(foto: Sirotti)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
28 Mar 2020 om 12:55

Jammer dat ze tweetallen niet ook verbieden om te fietsen. Tweetallen nemen teveel ruimte in op het fietspad waardoor je die 1,5 meter kunt vergeten bij het passeren. Wat is er eigenlijk zo moeilijk aan alleen fietsen?

Reageer


Meer nieuws