Gilbert heeft stiekeme veldritambities: 'Waarom zou ik het niet kunnen?' Algemeen nieuws

Gilbert heeft stiekeme veldritambities: 'Waarom zou ik het niet kunnen?'

Door Jorick van der Noort 28 maart 2020 | 19:30


Ook Philippe Gilbert zit vanwege het coronavirus vast in zijn huis. Naar buiten om te fietsen kan niet meer en dus moet het maar op de rollers. Zaterdag sprak Gilbert met de Belgische sportzender Sporza via een Facebook livestream. Daarin kreeg de Belg een vraag of hij ooit terug zal keren in het veldrijden. 'Ja, waarom niet', was het antwoord van Gilbert.

Tijdens de livestream stelt Sven Vanthourenhout, bondcoach van de Belgische veldrijders, de vraag of Gilbert van plan is om terug te keren in het veldrijden. 'Ik heb altijd gezegd dat ik nog eens met ambitie in het veld wil duiken, maar elk jaar wordt het natuurlijk iets moeilijker. Adrie van der Poel deed het vroeger ook, waarom zou ik het dan niet kunnen? Ik wil vooral niet te snel "ja" zeggen. We zien wel.'

Verder keek hij kort terug op zijn tijd bij Deceuninck-Quick-Step. 'Bij Deceuninck was het geweldig, met veel winnaars en sterke karakters. Die drie jaar gaan mij voor altijd bijblijven. Deceuninck-Quick-Step is een echte vriendengroep die altijd wil winnen. Het zijn allemaal renners met veel kwaliteiten die er altijd vol voor gaan.' (foto: Sirotti) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws