Contador ziet verkorte grote rondes niet zitten: 'Verliest zijn charme' Algemeen nieuws

Contador ziet verkorte grote rondes niet zitten: 'Verliest zijn charme'

Door Ward Hilhorst 31 maart 2020 | 12:14


Veel wielerwedstrijden gaan dit jaar onvermijdelijk van de agenda, en de discussie over wat te behouden is enorm. Één grote ronde door drie landen? Klassiekers in het najaar? Agenda behouden zoals hij is en de rest schrappen?

Vele ploegleiders, commentatoren, journalisten en renners hebben zich er al mee bemoeid, en nu is het de beurt aan Alberto Contador. Aan AS laat hij weten dat hij vooral baalt van het verlies van de Giro. 'De Giro is de mooiste race. In 2008 werd ik er verliefd op en dat is gebleven. De editie van dit jaar leek me ook schitterend. Ik hoop dat er een plekje op de agenda gevonden kan worden.'

Toch zal er ingekort moeten worden. Er zijn al stemmen op gegaan om de grote rondes zonder publiek te rijden of de rondes in te korten tot één week. Van dat laatste is de Spanjaard geen fan. 'Als je het naar een week verkort zou het zijn charme ook heel erg verliezen. Het is hoe dan ook heel moeilijk, misschien is het het beste om de teams te laten kiezen waar ze wel en niet aan meedoen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws