Grote schrik bij Team UAE na quarantaine: 'Je zoekt naar oogcontact voor hoop' Algemeen nieuws

Grote schrik bij Team UAE na quarantaine: 'Je zoekt naar oogcontact voor hoop'

Door Bram van der Ploeg 01 april 2020 | 14:22


Bij Team UAE Emirates zit de schrik er goed in, nadat veel renners en stafleden in de afgelopen weken te maken kregen met een verplichte quarantaine in de UAE. Nu de meesten van hen weer thuis zijn, of op weg zijn naar huis, is het tijd om terug te blikken.

In totaal waren er acht positieve testen binnen de ploeg. Naast Fernando Gaviria en Maximiliano Richeze was ook Chief Operating Officer Andrea Agostini er één van. Osteopaat Dario Marini lag zelfs negen dagen op de intensive care. Gaviria en Agostini zijn inmiddels 'vrij', maar wachten nog op een vlucht terug naar huis. 'Ik heb twintig dagen in totale isolatie gelegen, wachtend tot mijn tests negatief waren', vertelt Agostini in La Gazzetta dello Sport.

'Renners leren om te lijden, maar alles verandert in het leven als je in een ziekenhuis ligt en doktoren en verplegers komen je bezoeken in kleding alsof ze naar Mars gaan', zo vervolgt de Italiaan. 'Als je een vriend van onder de veertig aan de beademing de ic op ziet gaan, vraag je je af wat er aan de hand is. Ik heb me nooit ziek gevoeld en dat is waarom niemand dit virus mag onderschatten. Mijn tweede test was pas positief. De enige mensen die ik zag waren de medici achter hun maskers. Je zoekt naar oogcontact voor hoop.'

Formolo: 'Wat er in de UAE is gebeurd, heeft mij veranderd'

Davide Formolo zat vijftien dagen in quarantaine, als één van de renners die louter negatief testte op corona. Toch nam de ploeg geen enkel risico en werd iedereen opgesloten. 'Wat er in de UAE is gebeurd, heeft mij veranderd', vertelt Formolo. 'We waren allemaal bang en we realiseerden ons dat dit serieuzer was dan een wielerwedstrijd. Het goede is dat we erdoor zijn gekomen als team. Ik had te doen met Diego Ulissi, die de geboorte van zijn dochter Anna miste. Maar hij heeft zijn emoties van de geboorte met ons gedeeld en dus heeft Anna nu dertig extra ooms.'

Ook Marini, die dus negen dagen op de ic lag, deed zijn zegje via Instagram: 'Ik heb het coronavirus verslagen en kan vertellen: probeer het te voorkomen en onderschat het niet. Alles leek onder controle, maar al snel werd de situatie erger. Ik kreeg drie keer per dag antibiotica, maar er is geen middel tegen corona. Mijn lichaam is nu hersteld, maar in mijn hoofd herbeleef ik het constant. Ik desinfecteer mezelf en maak me zorgen om mijn vrouw. Dat heeft tijd nodig, maar zal over gaan.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws