KNWU heeft alternatief voor NK: 'We houden verschillende opties open' Algemeen nieuws

KNWU heeft alternatief voor NK: 'We houden verschillende opties open'

Door Jorick van der Noort 01 april 2020 | 18:30


De KNWU zoekt naar nieuwe datums voor het NK wielrennen. Voorlopig worden de data 20 en 21 juni aangehouden voor de wegwedstrijd. 'Mocht het mogelijk zijn deze zomer de sportieve activiteiten te hervatten, dan is naast de huidige datum ook voor het complete NK wielrennen het weekeinde van 7 tot en met 10 augustus in beeld', verklaart de bond in een persbericht op hun site.

Directeur Thorwald Veneberg van de KNWU vindt dat wielrennen in deze tijd even een bijzaak is. 'Binnen de mogelijkheden die we hebben en met begrip voor de genomen maatregelen houden we verschillende opties open en proberen we daarnaast zo duidelijk mogelijk te zijn. Daarmee willen we alle betrokkenen laten weten dit vraagstuk te bestuderen in een nog altijd onzekere toekomst.'

De kampioenschappen voor nieuwelingen, nieuweling-meisjes, junioren, junior-vrouwen, beloften en elite-zonder contract worden al zeker verplaatst naar 8 en 9 augustus. Door het coronavirus lopen normaal gesproken ook de nationale kampioenschappen in andere landen in de soep. De strijd om de kampioenstruien is normaal gesproken altijd hét voorproefje op de Tour de France. Fabio Jakobsen is op dit moment de Nederlands kampioen. (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws