[Update] Bahrain McLaren verder in penarie: McLaren stuurt 1200 werknemers weg Algemeen nieuws

[Update] Bahrain McLaren verder in penarie: McLaren stuurt 1200 werknemers weg

Door Bram van der Ploeg 27 mei 2020 | 14:24


(2 april 2020) Bahrain McLaren heeft als derde ploeg uit de WorldTour financiële maatregelen genomen wat betreft de salarissen van renners. Bij Lotto Soudal leverden de renners vrijwillig in, bij Astana ging het om dertig procent, maar bij Bahrain McLaren moet men zelfs met zeventig procent minder genoegen nemen.

Voor de maanden maart, april en mei kunnen de renners van de ploeg van Wout Poels zeventig procent minder salaris op hun rekening verwachten. Dat is de renners woensdag verteld in een meeting, weet Cyclingnews. Door het coronavirus komen meerdere wielerploegen financieel in de problemen.

Bij Lotto Soudal stemden de renners recent zelf in met een verlaging van tien procent van het loon. Bij Astana wordt er dus dertig procent minder uitbetaald aan het personeel. Volgens Bahrain McLaren is de enorme salarisverlaging nodig 'om het team te redden'. De ploeg wilde tegenover Cyclingnews niet reageren op het besluit. Wel weet de site dat teammanager Rod Ellingworth en de rest van het management zelfs volledig afstand doet van hun salaris in maart, april en mei.

Update - 27 mei 2020 (14.08 uur): Bahrain McLaren in grotere onzekerheid

De problemen bij Bahrain McLaren door het coronavirus zijn nog lang niet opgelost. Na de hap van maar liefst zeventig procent uit de salarissen van de renners en stafleden (voor de maanden maart, april en mei) meldt Cyclingnews dat de sponsoren blijven stoeien met de financiën. McLaren heeft naar verluidt 1200 medewerkers slecht nieuws moeten geven. Dat is een kwart van het totale werknemersbestand van het autobedrijf.

Bahrain McLaren heeft als ploeg wat ontwijkend gereageerd op het nieuws, de ploeg wil eerst bekijken wat de daadwerkelijke gevolgen zijn van alle maatregelen voor de sponsoring van het team. De dalende olieprijzen in het Midden-Oosten helpen de wielerploeg uit Bahrein ook al niet. Een lening aan McLaren vanuit de Engelse overheid werd door diezelfde overheid afgewezen. (foto: Bahrain McLaren)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws