Martinelli is held van de dag: Italiaan brengt medicijnen rond in eigen dorp Algemeen nieuws

Martinelli is held van de dag: Italiaan brengt medicijnen rond in eigen dorp

Door Bram van der Ploeg 02 april 2020 | 10:33


Davide Martinelli mag zich de held van de dag noemen op deze donderdag 2 april. De Italiaan van Astana heeft de coronabreak aangegrepen om op de fiets te springen en medicijnen en voedsel rond te brengen naar ouderen die hier niet toe in staat zijn.

Het verhaal komt van Tutto Bici. Martinelli woont in Lodetto en daar is geen apotheek of supermarkt. De mensen uit de risicogroep moeten dus naar het naastgelegen Rovato toe om medicijnen en boodschappen te halen. Martinelli heeft zich echter opgeworpen tot vrijwilliger. Met een rugzak op en een masker voor zijn mond brengt hij de medicijnen en waar nodig ook boodschappen rond in zijn dorp.

'Het begon allemaal dankzij een groep jongens uit het dorp, waaronder mijn neef Stefano', zo legt Martinelli uit. 'Er waren verhalen die mij hebben geraakt, van mensen die niet in staat zijn om naar de stad te gaan. Dankzij vrijwilligers worden die problemen opgelost. Ik heb in de afgelopen jaren veel gekregen vanuit mijn gemeenschap, maar ik had nooit de kans om iets terug te doen, omdat ik vaak van huis ben. Ik ben erg gehecht aan Lodetto en dit is mijn kans om mezelf nuttig te maken.'

Martinelli: 'De dankbaarheid was zo groot'

'Ik heb een fiets, twee benen en een rugzak', vervolgt de Italiaan. 'Vandaag (woensdag, red.) had ik de eer om naar de apotheek te gaan om medicijnen te halen voor een ouder echtpaar. In totaal kostte het mij een half uur en ongeveer tien kilometer fietsen. Dat is niets voor een atleet, maar de dankbaarheid was zo groot toen ik bij het huis aan kwam. Ik ben de gelukkigste man ter wereld. Fietsen is mooi, maar nuttig zijn voor anderen is van onschatbare waarde.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws