Wuyts heeft zin in DeRonde2020: 'Olijfbomen zullen voorbij vliegen' Algemeen nieuws

Wuyts heeft zin in DeRonde2020: 'Olijfbomen zullen voorbij vliegen'

Door Jannick van der Hooft 05 april 2020 | 09:35


Michel Wuyts zal tijdens DeRonde2020, de virtuele Ronde van Vlaanderen die zondagmiddag op het programma staat, samen met collega José De Cauwer verslag doen van het gloednieuwe evenement. Tegenover Sporza laat hij alvast weten hoge verwachtingen te hebben.

De zin van Wuyts in het evenement heeft voornamelijk te maken met de instelling van de deelnemers aan de digitale Ronde: 'Dit zijn ambitieuze superprofs. Iedereen heeft al drie weken of meer niet gekoerst. Ze zullen zich ongelofelijk smijten en ik ga ervan uit dat er geweldig hard geknald zal worden. De olijfbomen zullen razendsnel voorbij vliegen', zo doelt hij op de wat tropisch ogende interface van de koersomgeving.

Hoewel de commentator gefascineerd is door het hele spektakel denkt hij niet dat het in de toekomst een volwaardig alternatief van de 'echte' koers kan worden: 'Het zal geen permanent vervangmiddel zijn voor de Ronde of een ander monument, maar het is evident dat mensen zich ook in deze wereld willen onderscheiden.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws