Degenkolb ergert zich aan 'salami-politiek': 'Geef ons perspectief' Algemeen nieuws

Degenkolb ergert zich aan 'salami-politiek': 'Geef ons perspectief'

Door Jannick van der Hooft 05 april 2020 | 10:15


John Degenkolb ziet, net als zijn collega's, zijn seizoen grotendeels in rook opgaan door toedoen van het coronavirus. Hoewel de Duitser begrip heeft voor de annuleringen, zit hem de 'salami-politiek' achter de beslissingen dwars. Bij Der Spiegel vertelt hij wat hij daarmee bedoelt.

De renner van Lotto Soudal maakt de vergelijking met een salamiworst vanwege de gefaseerde invoering van maatregelen, die hij 'plakjes' noemt: 'Daar heb ik de meeste problemen mee. Ik denk dat, als je het op een juiste manier wil aanpakken, dat je een langetermijnvisie erop na moet houden. Op die manier geef je iedereen een doel en een perspectief om naartoe te werken.'

'Ik weet dat niemand in de toekomst kan kijken', zo vervolgt Degenkolb. 'Maar ik denk wel dat het mensen helpt om een vaste datum te stellen.' Hij wijst daarbij naar de Tour de France, waarvan op dit moment allerminst onzeker is of deze überhaupt door kan gaan: 'Ik maak me erg zorgen om die race tegen de klok, en ik ben niet de enige.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws