Sanders solo naar zege Ronde van Zwift, Van der Poel onzichtbaar Algemeen nieuws

Sanders solo naar zege Ronde van Zwift, Van der Poel onzichtbaar

Door Jannick van der Hooft 05 april 2020 | 11:38


De eerste editie van de Ronde van Zwift is gewonnen door Lionel Sanders. Hij liet zijn medevluchters achter met een verschroeiende aanval in de laatste ronde. Mathieu van der Poel was tijdens de beslissende momenten van de wedstrijd nergens te bekennen.

Op een virtueel parcours gebaseerd op het WK-circuit van 2015 in Richmond namen de renners van Alpecin-Fenix het op tegen verschillende e-sportteams. Blikvanger van het evenement was Van der Poel, die door de interface van het spel dan ook veelvuldig gevolgd werd in de eerste kilometers. Het was na de eerste passage op Libby Hill echter zijn ploeggenoot, Dries De Bondt, die de eerste aanval op touw zette.

Het tempo ging direct hard de hoogte in en Van der Poel verloor het contact met de voorste renners. Op dat moment was het duidelijk dat het virtuele racen op Zwift een totaal andere wereld is dan het rijden op de weg. Hoewel Alpecin-Fenix met een erg grote formatie aan de start stond, werd de voorste groep voornamelijk gevormd door renners van de andere deelnemende formaties.

Vervaeke roert zich tussen Zwift-renners

Een profrenner die nog wel lang vooraan in de race te zien was, was de Belg Louis Vervaeke. In de tweede ronde van de wedstrijd nam hij een aantal keer brutaal de kop tussen de ervaren Zwift-coureurs. Het was echter wachten tot het peloton voor de tweede keer bij Libby Hill aankwam, voordat de boel weer echt los kon barsten.

Lionel Vujasin plaatste een aanval, maar het gevaar werd ingezien door de concurrenten. Ondanks zijn inspanning werd het gaatje dat hij maakte al snel gedicht. De wattages gingen de hoogte in en daardoor kregen veel renners het lastig. Een klein groepje wist zich af te scheiden van de rest. Daarbij was wederom Vervaeke te zien. Hij kreeg gezelschap van Lionel Sanders en Odd Erlend Hansen Berg. Even later sloot ook Sean Guydish zich aan bij het groepje.

Sanders poeft weg op de kasseien

Met nog vier kilometer te gaan was het Sanders die zijn duivels op de kasseien ontbond. In de laatste ronde knalde hij zijn medevluchters met pieken tot 600 watt zonder genade uit het wiel. In de achtergrond was Vervaeke nog te zien, maar de Belg had geen antwoord op de verschroeiende aanval van de Canadees.

De voorsprong van Sanders steeg naar 25 seconden. Vanuit het peloton werd de druk op de renner nog wel flink opgevoerd, maar het bleek te laat te zijn. Sanders wist zijn inspanning vast te houden en kon zodoende solo over de finish komen. Daarmee kroonde hij zich tot de eerste winnaar van de Ronde van Zwift. (foto: Screenshot Youtube)

Uitslag Ronde van Zwift 2020

1. Lionel Sanders
2. Samuel Brannlund +0.02
3. Lionel Vujasin +0.05
4. Ollie Jones "
5. Johan Wigforss +0.06
6. Alex West "
7. Gavin Dempster +0.07
8. Vidar Mehl +0.08
9. Warren Muir "
10. Alexander Wetterhall +0.09


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws