[Update] Mitchelton-Scott bevestigt serieuze hap uit alle salarissen Algemeen nieuws

[Update] Mitchelton-Scott bevestigt serieuze hap uit alle salarissen

Door Ward Hilhorst 07 april 2020 | 08:20


(6 april 2020) Ook de renners van Mitchelton-Scott gaan een aanzienlijk deel van hun salaris moeten inleveren door toedoen van het coronavirus. Het Nieuwsblad schrijft dat de ploeg tot deze maatregelen over is gegaan vanwege de coronacrisis in het wielrennen.

Op vraag van het management van de ploeg zou men zich gednoodzaakt hebben gevoeld over te gaan tot deze stappen. Zo meldt de Belgische nieuwssite dat onder meer ploegleider Laurenzo Lapage zeventig procent van zijn inkomsten bij de Australische ploeg moet inleveren. Hetzelfde percentage is aan de renners en rensters van de ploeg gesteld.

Overigens is Mitchelton-Scott niet de eerste ploeg waarbij dit soort maatregelen genomen worden. Eerder werd al bekend dat de renners van Astana, Bahrain McLaren en Lotto Soudal gekort werden op hun salaris. Ook bij CCC moest men veel inleveren, doordat de Poolse sponsor amper de betalingen aan de ploeg kan voldoen. Daar ging men zelfs nog een stap verder met schorsingen van personeelsleden.

Update - 7 april 2020 (08.16 uur): Mitchelton-Scott bevestigt

Aan Cyclingnews laat Mitchelton-Scott weten dat het inderdaad klopt dat er een hap uit de salarissen van renners en staf genomen gaat worden. Dit gaat gelden voor de mannen- en de vrouwenploeg. Hoe hoog het percentage gaat zijn wilde de ploeg liever niet zeggen. Volgens het team hebben alle renners en stafleden het geaccepteerd en blijven ze samenwerken als een team totdat betere tijden aanbreken. Voor Annemiek van Vleuten en de gebroeders Yates is het dus hopen dat dat snel gebeurt. (Foto: Strava Van Vleuten)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws