Fiets Britse IC-arts wordt gestolen, Rowe blijkt reddende engel Algemeen nieuws

Fiets Britse IC-arts wordt gestolen, Rowe blijkt reddende engel

Door Jannick van der Hooft 06 april 2020 | 11:06


Luke Rowe heeft zich afgelopen weekend van zijn beste kant laten zien door een Britse dokter te helpen. De fiets van de arts was namelijk gestolen op het moment dat hij werkzaamheden verrichtte op de intensive care.

Tom Roberts, zoals de arts heet, berichtte zaterdag op Twitter over de diefstal: 'Aan de persoon die mijn fiets gestolen heeft terwijl ik op de IC werkte: ik hoop dat je ervan geniet.' De verbijstering bij zijn volgers was groot en daarom werd het bericht massaal gedeeld. Luke Rowe, renner van Team INEOS, nam ook notie van het bericht en kwam in actie. Na persoonlijk contact tussen de twee heeft de Britse wielrenner ervoor gezorgd dat er op maandag een fiets, met de juiste afmetingen, de kant van Roberts opkomt.

'Rowe had dit niet hoeven doen'

Roberts is Rowe enorm dankbaar, zo laat hij in een nieuwe post op Twitter weten. Ook bij de BBC deed hij nog een keer zijn woord. Hij vertelt dat hij niet echt een volger is van de sport, maar het positieve gebaar erg waardeert: 'Het is erg aardig van hem. Hij had dit niet hoeven doen. Het zien van alle steunbetuigingen helpt je wel om het vertrouwen in de samenleving terug te krijgen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws