Bol traint door: 'Vijf procent van mijn verbetering moet ik nu pakken' Algemeen nieuws

Bol traint door: 'Vijf procent van mijn verbetering moet ik nu pakken'

Door Ward Hilhorst 07 april 2020 | 14:16


Cees Bol, een van de drie beste sprinters van ons land, werd in de Crotcast gebeld om te praten over zijn huidige training en plannen voor de toekomst. Hij geeft te kennen dat hij nog altijd vol gas geeft.

Bol heeft geen koersen nu, maar qua trainingsarbeid is er eigenlijk niet zo veel wezenlijks veranderd in zijn schema. 'Mijn leven staat niet geheel op zijn kop. Ik train gewoon tussen de maaltijden door. Wat dat betreft verandert er weinig tot nu toe. Ik volg gewoon de richtlijnen van het RIVM, maar we mogen gewoon nog buiten trainen.'

Hij laat zich duidelijk niet uit het veld slaan, en dat heeft een goede reden, zo rekent hij voor: 'Stel je voor dat ik nog vijf jaar beter kan worden, fysiek gezien. Als ik dan een kwart jaar stil ga zitten, betekent dat, dat ik vijf procent van de haalbare winst niet pak. Dat zou zonde zijn, want dat werkt door in de rest van mijn carrière. Ik pak nu de tijd om mijn sprint weer bij te scherpen. Ik ben de laatste vijf jaar alleen maar beter geworden, dus waarom zou ik dat nu niet proberen?' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws