Tjallingii in dreamteam Freire: 'Hij was de perfecte bodyguard' Algemeen nieuws

Tjallingii in dreamteam Freire: 'Hij was de perfecte bodyguard'

Door Lex Kersten 07 april 2020 | 18:23


Oscar Freire boekte overwinningen in Milaan-Sanremo, de Tour, de Vuelta en werd drie keer wereldkampioen. We kennen hem vooral als de Spanjaard die successen boekte bij Rabobank. In gesprek met Cyclingnews blikt hij terug op zijn carrière en vertelt hij zijn ideale team voor het winnen van een klassieker.

Hij wil eerst kwijt dat er te weinig voor hem gereden werd. Hij kiest daarom een team die perfect voor hem is, maar niet de beste renners betreft waarmee hij gereden heeft. Dit team moet volgens hem als beste in staat zijn geweest om hem naar klassiekeroverwinningen te helpen. Een minder verrassende naam is daarom die van Maarten Tjallingii, die hij beschouwt als zijn bodyguard voor de eerste 100 tot 150 kilometer. 'Hij was er nooit in de finales bij, maar hij voerde zijn werk absoluut perfect uit.'

Speciale aandacht is er voor Pedro Horrillo en Juan Antonio Flecha. Op deze renners kon hij altijd rekenen. 'Ik had gehoopt dat er meer renners als zij in mijn team waren. Voor een massasprint was Horrillo er aan het eind van de race er altijd voor me, meer dan Flecha. Die was er meer voor de zwaardere finales, vooral voor de klassiekers.' Voor de rest zijn er plaatsen weggelegd voor Elia Aggiano, Robert Hunter, Mathew Hayman en Juan-Manuel Gárate. Voor het geval hij zelf ziek was, kiest hij voor Paolo Bettini. 'Hij was mijn grootste rivaal in de klassiekers. Een uitstekend renner en de ideale vervanger.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws