Rutte spreekt tot fietsers: 'Geen groepjes wielrenners dicht op elkaar' Algemeen nieuws

Rutte spreekt tot fietsers: 'Geen groepjes wielrenners dicht op elkaar'

Door Lex Kersten 08 april 2020 | 13:00


Grote veranderingen werden er in de persconferentie op dinsdag over het coronavirus niet aangekondigd, want we gaan voorzichtig de positieve kant op. In zijn persconferentie benadrukte minister-president Mark Rutte dat we geen onnodige risico's moesten gaan nemen en dat geldt ook voor de wielrenners.

Met het mooie weer van de afgelopen dagen en het paasweekend voor de deur, lokt het uit om veel naar buiten te gaan. Het advies blijft om zoveel mogelijk thuis te blijven. 'Als we nu niet volhouden, doen we alles teniet en schieten we weer naar een piek', zo vertelde Rutte.

Daarbij richtte hij specifiek zijn woord tot de wielrenners. Er verschijnen nog steeds groepjes wielrenners op de weg en daarvoor geldt nu niet alleen meer een advies. 'We willen geen groepen dicht op elkaar, dit is te gevaarlijk en verboden. Dus ook geen groepjes wielrenners dicht op elkaar.' Voor mensen die rond de grens fietsen is er nog een advies: 'Geen onnodig grensverkeer', dus blijf in Nederland. (Foto: SS NPO)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
8 Apr 2020 om 11:55

Gewoon verbieden om met tweetallen te fietsen want nu vertrekken 10 wielrenners en zeggen ze bij een aanhouding dat ze met 5 tweetallen fietsen. De politie is daar inmiddels wel een beetje klaar mee.

Reageer


Meer nieuws