[Update] Fietsers negeren oproep Zuid-Limburg: 'Rijden door bij controles' Algemeen nieuws

[Update] Fietsers negeren oproep Zuid-Limburg: 'Rijden door bij controles'

Door Jannick van der Hooft 19 april 2020 | 15:03


In Zuid-Limburg wordt tijdens het Paasweekend streng gecontroleerd op toerisme in de voor met name fietsers populaire regio. Het heuvellandschap gaat in ieder geval van 9 tot en met 13 april dicht voor mensen die er niet wonen en/of werken.

Auto's, motoren, fietsers en wandelaars die naar Zuid-Limburg trekken tijdens het Paasweekend zullen worden geweerd, zo meldt de veiligheidsregio Zuid-Limburg via de officiële kanalen. Alleen mensen die wonen en werken in de regio mogen er naar binnen. 'Op basis van de ervaringen van afgelopen zondag, acht Veiligheidsregio Zuid-Limburg deze maatregel noodzakelijk om te voorkomen dat grote groepen mensen bij elkaar komen en op die manier het coronavirus verspreiden.'

Na het Paasweekend zal worden gekeken of de maatregel wordt verlengd. 'Bij overtreding van deze maatregelen wordt streng opgetreden. Naast de reguliere inzet van gemeentelijke toezichthouders en BOA’s en politie, zetten indien nodig ook Provincie Limburg en Waterschap Limburg hun opsporingsambtenaren voor handhaving in.' Hoe men precies gaat controleren welke mensen toeristen zijn en wie bestemmingsverkeer, is niet duidelijk.

Amsterdam grijpt ook in tegen fietsers

Ook in Amsterdam wordt tijdens het Paasweekend ingegrepen tegen wandelaars, motorrijders en fietsers. Zo wordt het Vondelpark slechts gedeeltelijk opengesteld en kan deze bij veel drukte worden gesloten. De grachten zijn dicht; wie met zijn boot gaat varen, riskeert een boete van 390 euro.

Ook de fietsers worden strenger gecontroleerd, voor bij de populaire fietsroute, de Rondehoep. Motorrijders zijn er niet meer welkom, fietsers alleen nog met z'n tweeën. Er zal extra streng gecontroleerd worden op groepen fietsers, ook op andere plekken in Amsterdam, zo meldt AT5. (foto: Proshots)

Update - 19 april 2020 (15.05 uur): Politie deelt boetes uit aan fietsers in Limburg

De Limburgse politie deelt momenteel veel boetes uit aan fietsers in het Limburgse Heuvelland, schrijft het Algemeen Dagblad. Veel mensen negeerden de oproep om niet naar het gebied te komen, waardoor overgegaan is tot deze maatregel.

De Veiligheidsregio had het graag anders gezien: 'Het is helaas nu zelfs zo erg dat bij sommige controleposten mensen gewoon doorrijden en de verkeersregelaars negeren. Dat is echt niet de bedoeling.' Alleen als men een dringende reden heeft om het gebied te betreden, mag men aanwezig zijn. Normaal gesproken had in de regio de Amstel Gold Race op deze dag op het programma gestaan. (Foto: Sirotti, 2019)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Calangeveld
20 Apr 2020 om 14:54

Prima stap. Is het ook een idee om wielrenners te weren als ze geen helm dragen? Ik zag er nog voldoende in de duinen bij Katwijk, normaal gesproken al dom, maar nu met volle ziekenhuizen gewoon asociaal.

Reageer


Meer nieuws