Jakobsen keek uit naar Giro-duels met Groenewegen: ‘Waren aan elkaar gewaagd’ Algemeen nieuws

Jakobsen keek uit naar Giro-duels met Groenewegen: ‘Waren aan elkaar gewaagd’

Door Wilbert van der Velde 08 april 2020 | 17:45


Fabio Jakobsen kende vorig jaar zijn definitieve doorbraak met het winnen van het Nederlands kampioenschap en twee etappes in de Vuelta a Espana. Dit jaar zou de Giro d’Italia de volgende stap vormen, maar dat gaat vanwege de coronacrisis niet door. In gesprek met het AD blikt hij onder andere terug op zijn mooiste zeges.

Tot zijn mooiste zeges behoren uiteraard de twee etappes in de Vuelta a Espana en met name de slotetappe in Madrid. Toch voeren die overwinningen niet helemaal de boventoon. Het vele succes van Deceuninck-Quick-Step en de sterkte van de gehele ploeg blijven Jakobsen vooral bij. ‘Het was zo’n succesvolle Vuelta. Voor de ploeg en voor mezelf. (...) Zulke profs, die zich tot aan Madrid zich helemaal geven voor de ploeg, maar óók voor mij. Ongelooflijk’, prijst de Nederlands kampioen zijn ploeggenoten.

Jakobsen: ‘Dat was niet meer een gelukstreffer’

Naast zijn overwinningen in de Vuelta, is ook de Scheldeprijs een wedstrijd met aanzien op het al goed gevulde palmares van Jakobsen. Hij won het officieuze WK voor de sprinters zowel in zijn eerste als tweede profjaar. Verrassend genoeg betekent zijn tweede overwinning in de sprinterskoers meer voor hem. Bij de eerste keer ontbraken in de eindsprint namelijk de favorieten Dylan Groenewegen en Arnaud Démare. De twee sprinters probeerden ondanks een gesloten spoorwegovergang toch over te steken. Het leverde de twee een diskwalificatie op. 

De tweede keer kon Jakobsen zonder twijfel zeggen dat hij de sterkste was. ‘Ik startte als favoriet en ze gingen er allemaal op. Hierdoor telde die eerste overwinning ook gelijk écht. Dat was niet meer een gelukstreffer', aldus de Nederlands kampioen, die ook graag in de Giro de degens had gekruisd met Groenewegen. ‘Ik had het mooi gevonden om samen met Groenewegen te vechten. Ik heb Dylan geklopt, dit voorjaar in de Ronde van Valencia. Hij mij ook, twee keer. We zijn aan elkaar gewaagd.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws