Nibali en Contador veilen prijswinnende fietsen; Bernal strijdt voor kinderen Algemeen nieuws

Nibali en Contador veilen prijswinnende fietsen; Bernal strijdt voor kinderen

Door Bram van der Ploeg 09 april 2020 | 12:24


Vincenzo Nibali en Alberto Contador hebben twee speciale fietsen beschikbaar gesteld om geveild te worden in de strijd tegen het coronavirus. Het gaat hier om prijswinnende fietsen, uit de Giro van 2011 en de Tour van 2014.

De fiets van Nibali uit 2014 wordt geveild door het liefdadigheidsinitiatief 'Give a Dream', waar het fietsmerk Specialized bij is aangesloten. De hoogste bieder is straks de trotse eigenaar van de fiets, waarmee Nibali in de vijfde etappe al een voorschot nam op de eindzege. In de etappe die werd gewonnen door Lars Boom reed Nibali alle concurrenten op de kasseien op minuten.

Er kan worden geboden vanaf 3000 euro en de veiling loopt tot 15 april. Het hoogste bod stond op woensdagavond 8 april al op 6500 euro. De volledige opbrengst van de Specialized S-Works Roubaix gaat naar de National Civil Protection, die wereldwijd probeert om mensen te helpen in deze tijden van corona. 

Bieden op fiets waarmee Contador de Giro won

Contador biedt op zijn beurt de fiets aan waarmee hij in 2011 de Giro d'Italia won. Die editie staat door zijn dopingschorsing officieel niet meer achter zijn naam, maar de Spanjaard weet wel beter. Hij haalt met de veiling geld op voor het Spaanse Rode Kruis. De Specialized Tarmac stond via Ebay op woensdagavond 8 april al op 12.400 euro.

Ook Egan Bernal zit niet stil. De Colombiaanse Tourwinnaar van 2019 veilt online gele en witte truien die hij vorig jaar gedragen heeft in de Ronde van Frankrijk. Ook staat er een fiets te koop. Op die manier hoopt Bernal geld op te halen voor voedsel en medicijnen voor Colombiaanse kinderen in quarantaine. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws