Evenepoel benoemt zijn helden: 'Ze bewogen hemel en aarde om mij te helpen' Algemeen nieuws

Evenepoel benoemt zijn helden: 'Ze bewogen hemel en aarde om mij te helpen'

Door Bram van der Ploeg 09 april 2020 | 12:12


Remco Evenepoel is een zelfverzekerd toptalent, maar uit een productie voor Cyclingnews blijkt andermaal dat hij het allemaal niet alleen kan. De jonge Belg brengt een ode aan de mensen die voor hem de echte helden zijn.

Zo is Evenepoel lovend over zijn ouders, die alles voor hem doen. 'Ze werken allebei fulltime, maar toen ik jonger was, bewogen ze hemel en aarde om mij te helpen als atleet. Toen ik bij PSV in Nederland voetbalde, betekende dat 180 kilometer heen en terug en mijn ouders reden mij iedere dag voor de training. Mijn ouders waren de echte sterren. Zij hebben hun leven aangepast voor mij.'

Ook Philippe Gilbert ('ik las ieder artikel over hem'), Usain Bolt ('een voorbeeld en een rolmodel') en Deceuninck-Quick-Step ('hun werk is veel zwaarder dan dat van ons') worden genoemd door Evenepoel in zijn rij helden. En de jonge alleskunner denkt aan de overleden helden die niet meer bij ons zijn. 'Ik wil er gewoon mee zeggen dat ze niet vergeten worden in het peloton. Er is nog steeds veel werk te doen om races veiliger te maken. Ik weet dat het moeilijk is, maar als we ervoor vechten, moet het mogelijk zijn.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws