Vriendschap Stuyven en Pedersen kende valse start: 'Jasper was kwaad' Algemeen nieuws

Vriendschap Stuyven en Pedersen kende valse start: 'Jasper was kwaad'

Door Bram van der Ploeg 09 april 2020 | 13:46


Jasper Stuyven en Mads Pedersen zijn bij Trek-Segafredo goede vrienden, zo blijkt uit een interview van Cycling.be. De twee kenden echter wel een valse start, vertelt een lachende Pedersen.

'Het gebeurde in de Hamburg Classic in 2016. Ik reed toen nog voor een andere ploeg en je was heel kwaad. Ik weet nog altijd niet waarom. Ik stopte om te plassen, jij schold me uit. Na de koers heb ik je dan opgezocht: "Wat was er aan de hand, man?". En toen antwoordde jij: "Ah, je bent die jongen die volgend jaar bij ons komt koersen..."', zo legt Pedersen uit.

Waarom Stuyven een uitbrander gaf aan zijn Deense vriend is ook nu nog niet duidelijk. 'Ik moest plassen en Jasper was kwaad, laten we het daarop houden. Het was perfect getimed, want we reden net heel traag. Dat was hét moment', aldus Pedersen. Stuyven moet het antwoord schuldig blijven. 'Ik kan het me niet meer herinneren. Misschien reed je net voor mij en lette ik even niet op, waardoor ik fors in de remmen moest om niet te vallen? Het is gelukkig allemaal in zijn plooi gevallen. Na die koers hadden we meteen een fijne babbel. Een paar maanden later maakte hij dan de overstap naar onze ploeg en zat het vanaf dag één goed.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws