Groenewegen: 'Uit karaktertest kwam dat ik een arrogante klootzak was' Algemeen nieuws

Groenewegen: 'Uit karaktertest kwam dat ik een arrogante klootzak was'

Door Bram van der Ploeg 10 april 2020 | 11:30


Dylan Groenewegen kende een geweldig 2019 en dus beloonde hij zichzelf aan het einde van het vorige seizoen met een spierwitte Porsche. In gesprek met het Algemeen Dagblad laat hij weten dat men bij Jumbo-Visma inmiddels wel gewend is aan zulke grote aankopen.

'Ze moeten er wel om lachen bij de ploeg. Ik hou van mooie dingen. Horloges, tassen, mooie sportwagens. Die Porsche was een cadeautje aan mezelf, als beloning voor mijn vijftien zeges vorig seizoen. Ik werk er hard voor, vind het mooi om kotsend langs de weg te staan bij trainingen - en beloon mezelf af en toe. Dat is mijn manier van werken. Toen ik bij de ploeg kwam, keken ze een beetje raar op van die tassen en horloges, maar nu vinden ze het mooi. Typische Amsterdammer, zeggen ze dan', zo vertelt Groenewegen.

'Ik vind een beetje show en bluf wel mooi', vervolgt hij. 'Ik heb wel eens een karaktertest gedaan bij de ploeg. Daar kwam uit dat ik een arrogante klootzak was. Zo zei Merijn Zeeman het. Dus ja: die Amsterdamse bluf zit er wel een beetje in. Moet je ook wel hebben als sprinter. Al word je uiteindelijk toch altijd beoordeeld op je overwinningen.' (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws