[Update] Deceuninck stelt Lefevere gerust: 'Zitten ons contract sowieso uit' Algemeen nieuws

[Update] Deceuninck stelt Lefevere gerust: 'Zitten ons contract sowieso uit'

Door Bram van der Ploeg 24 april 2020 | 09:22


(10 april 2020) Patrick Lefevere is naar eigen zeggen bang voor de gevolgen van het coronavirus in de wielersport. De ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step laat aan Sporza weten dat hij vreest voor zijn ploeg en die van anderen.

'Teams die gesponsord worden door een privé-bedrijf kunnen het zich moeilijk veroorloven om niet te koersen tot eind juni. Het verschil met voetbal is dat voetbalclubs spelers hebben die ze kunnen verkopen. In de koers bestaat er geen transfergeld. Wij leven bij de gratie van sponsors en een beetje merchandising', aldus de uitgesproken Belg.

'Ik vrees dat er wielerteams failliet zullen gaan. Zelf ben ik ook bang', zo vervolgt Lefevere, die met Deceuninck alvast een hoofdsponsor in zwaar weer heeft. Mocht er straks nog gekoerst kunnen worden, dan moeten de renners zich volgens hem voorbereiden op enkele loeizware maanden. 'De organisatoren zullen vragen om een inspanning te doen. En wij zullen bij onszelf denken dat we iets moeten terugdoen voor de sponsors en dat we onze renners moeten laten koersen. Ik voel de bui dus al hangen.'

Update - 24 april 2020 (09.19 uur): Deceuninck blijft sponsor

Patrick Lefevere kan weer wat rustiger slapen, zo lijkt het toch. De ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step maakt zich zorgen over de toekomst van zijn team door het coronavirus. In Het Laatste Nieuws vertelt Deceuninck-CEO Francis Van Eeckhout in ieder geval alvast dat hij de ploeg blijft sponsoren. 'Wij zitten ons contract van drie jaar sowieso uit. In de hoop dat in 2021 geen ander virus de wereld plat legt, ga ik er van uit dat iedereen nóg zotter zal zijn van Alaphilippe en Evenepoel.'

Deceuninck is dit jaar voor het tweede seizoen hoofdsponsor, dus resteert straks alleen 2021 nog. 'Daarna moeten we beslissen: gaan we door of niet? Levert dit voldoende meerwaarde voor ons op? De economische realiteit noopt ons tot voorzichtigheid. We willen natuurlijk terugverdienen wat we uitgeven aan sponsoring. Vraag is of dat in 2022 en daarna nog het geval zal zijn', aldus Van Eeckhout. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws