Belgische toppers over strijdlust en de hoop: ‘Mooi najaar redt onze sport’ Algemeen nieuws

Belgische toppers over strijdlust en de hoop: ‘Mooi najaar redt onze sport’

Door Gerrit van Loon 10 april 2020 | 17:30


In steeds meer (wieler)berichten gaat het weer over wat er aan evenementen en sportwedstrijden aankomt. Er wordt toegeleefd naar het einde van de coronatunnel. Ook de Belgische renners Jasper Stuyven, Tim Wellens en Philippe Gilbert hebben hun vizier weer op wat er komen gaat, vooral in het najaar.

Alle drie de renners zitten momenteel ‘vast’ in hun kot in Monaco. Zondag geen Parijs-Roubaix voor de Belgen. Stuyven en Wellens hopen, terwijl ze zich in het zweet werken op hun rollerbanden, op een alternatieve kalender. ‘Met mooi najaar kunnen we onze sport redden’, laten ze aan Het Nieuwsblad weten. Ze zijn wel toe aan het echte koersen. Fysiek op de weg. In plaats van het digitale zoeven.

Ook Philippe Gilbert (37) is strijdvaardiger dan ooit. Het vuur flakkert als nooit tevoren. Zijn kansen om een grote klassieker te winnen gaan enkel maar stijgen als ze naar het najaar worden uitgesteld. ‘Als de mooie koersen later vallen, is dat misschien nog beter voor mij’, laat hij weten aan VTM Nieuws. De renner van Lotto Soudal bedankt vanuit Monaco ook zijn Vlaamse fans. (foto; Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws