Amerikaan Simmons blijft fit door wandelen en skiën: 'Ons levensonderhoud' Algemeen nieuws

Amerikaan Simmons blijft fit door wandelen en skiën: 'Ons levensonderhoud'

Door Gerrit van Loon 10 april 2020 | 18:20


De 18-jarige Quinn Simmons hielp zijn teamgenoot bij Trek-Segafredo Jasper Stuyven nog niet zo heel lang geleden aan de overwinning van Omloop Het Nieuwsblad. De Amerikaanse renner voltooide een paar dagen erna een verkenningsrit op de kasseien van Roubaix.

Nu zit hij in lockdown in Colorado en rest niets anders dan te vertellen hoe mooi het had kunnen zijn. Tegen Cyclingnews vertelt het wielertalent dat zijn broer Colby (renner bij Lux) en hij door het coronavirus hals over kop terug moesten naar hun huis in Durango, in Colorado. ‘Raar om van de ene situatie naar de andere te gaan. Het ene moment was ik gefocust op racen en trainen, het volgende moment was ik thuis en was de lente voorbij’, aldus Simmons. Naast fietsen wordt er intensief gewandeld en zelfs geskied. De broertjes houden er een soort winterbasistraining op na. In tegenstelling tot zijn teamgenoten in Italië en Frankrijk hoeft Simmons niet onder strikte regels te leven. ‘Ik heb het geluk dat ik nog steeds kan rijden.’

‘Sommige mensen op sociale media zijn chagrijnig over ons rijden in de VS, maar we zijn voorzichtig en volgen de regels. Er is een klein risico, maar zolang we buiten mogen rijden is het oké. Ik rijd ritten op Zwift, maar hoop dat we buiten kunnen blijven rijden. Natuurlijk weten we allemaal dat er grotere dingen in het leven zijn, die erg belangrijk zijn. De gezondheid van iedereen en de impact van het virus. Maar voor ons, professionele rijders, is het onze carrière. Rijden is ons levensonderhoud.’ (foto: Instagram).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws