Kijkje in het Oostenrijkse leven en wielerpension van oud-prof Hoogerland Algemeen nieuws

Kijkje in het Oostenrijkse leven en wielerpension van oud-prof Hoogerland

Door Gerrit van Loon 10 april 2020 | 19:10


Kent u Johnny Hoogerland nog? Tuurlijk. Prikkeldraad, bolletjestrui, lachen, nuchtere Zeeuw. Maar waar de voormalig renner momenteel vertoeft? Cylingweekly ging op onderzoek uit. De Zeeuwse verslaggever van In de Leiderstrui wist uiteraard dat Johnny een wielerpension heeft in Oostenrijk, maar genoot van dit verhaal.

De auteur voert de lezer mee naar de negende etappe van de Tour de France 2011. Johnny Hoogerland en Juan Antonio Flecha worden door een Franse televisiewagen van de weg geveegd, de prikkeldraadomheining in. De nasleep was bloedig en juridisch. In Frankrijk stapten Hoogerland en Flecha na de val gewoon weer op hun fiets en finishten de etappe. Hoogerland pakte de bolletjestrui terug. Eind 2016 ging hij met pensioen.

Hoogerland ontkomt er niet aan om tegen Cyclingweekly te vertellen over de impact van dat incident in 2011. ‘De dag erna was een rustdag. We gingen die nacht slapen in het hotel en werden de volgende dag wakker. Stonden er 30 cameramannen met hun teams te wachten. Voor mij. En toen had ik zoiets van: ‘F** k, wat is er aan de hand? ‘In de dagen erna kwam de val uitvoerig in de media. Iedereen in Nederland zag het op het acht uur-journaal. Ook mensen die niets van fietsen wisten. Het was zo groot in Nederland, iedereen kent mij daar van.' 

'Nadat ik mijn carrière had beëindigd, bespraken mijn vrouw en ik wat een goede plek zou zijn voor onze kinderen om op te groeien. Mijn vrouw schaatste in de winter races in Oostenrijk.' Daar vertrok de Zeeuwse leeuw met gezin heen en begon er een pension (Pensionhoogerland.com). ‘We hebben 35 bedden en dachten het fietsen hier groter te maken. Niet veel mensen kennen deze regio, Karinthië, maar nu ze hier komen, is het: ‘wauw’.’

Hoogerland neemt gasten mee op sleeptouw. Niet alleen maar de bergen mee in, maar er zijn ook prachtige fietsroutes in de valleien en afwisselende beklimmingen. ‘Ik ben ook niet gemotiveerd om elke dag dertig kilometer bergop te rijden’, lacht Hoogerland, die in Nederland nog mountainbike- en strandraces rijdt. Oostenrijk laat inmiddels de corona-maatregelen wat vieren. ‘Godzijdank’, laat Hogerland weten. (Foto; Facebook Johnny).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws