Campenaerts zat niet ver van een depressie af. ‘Pas na het WK uit het dal’ Algemeen nieuws

Campenaerts zat niet ver van een depressie af. ‘Pas na het WK uit het dal’

Door Gerrit van Loon 17 april 2020 | 18:40


Victor Campenaerts vindt de hechte groepssfeer binnen NTT Pro Cycling vanwege het coronavirus een positief iets. De verplichte video-call van alle medewerkers werkt louterend voor de renner die vorig jaar niet ver van een depressie af zat. In een uitgebreid interview met Sporza vertelt de Belg erover.

‘We zijn een heel internationale ploeg, maar elke zaterdag is er een verplichte videocall met iedereen, ook verzorgers en techniekers. Dan zijn we een uur lang bezig over bepaalde onderwerpen en hoe we willen verbeteren als ploeg. Vorige zaterdag heb ik samen met de trainers een meeting gegeven over warmtetrainingen. Morgen zal Giacomo Nizzolo vertellen hoe hij de sprinttrein wil verbeteren. Normaal ben je altijd met dezelfde mensen op pad, maar door het coronavirus hebben we nu meer contact met iedereen. Dat zorgt ervoor dat iedereen samen betrokken is’, aldus Campenaerts.

Hij mag zich nu al een jaar werelduurrecordhouder noemen. Kai Reus, die zijn record wil aanvallen, stelt die poging uit naar april volgend jaar. In de maanden na zijn recordpoging kwam Campenaerts zichzelf tegen. ‘Ik ben blijven doortrekken tot ik volledig geparkeerd stond. Het heeft lang geduurd voor ik er weer bovenop was', bekent hij tegenover Sporza. ‘Ik zal niet zeggen dat ik in een depressie zat, maar ik was er toch niet ver vandaan. Pas tegen het WK van vorig jaar ben ik uit het diepe dal geklommen. Het is jammer dat ik daar viel, anders had ik samen met Remco Evenepoel op het podium kunnen staan.’ (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws